#Ostanidoma - fitness.com.hr webshop je tu za vas!

Sočni burger od tune u brioche pecivu koji ćete obožavati

Image
Jednostavno
2 osobe
10min

Svi vole burger, to već znamo, a neki još više vole burger od tune - kao što sam recimo ja. Iako mi se dosad činilo da je to popriličan angažman, zapravo je ispalo da uopće nije.

Burger od tune jednostavnije je za napraviti od onog klasičnog.

Ono što bih jedino skrenula pažnju jest da obratite pozornost na odreske tune, i da oni budu svježi. Ja svoje mjesto za nabavku imam, kao i za brioche peciva jer mi ih se uglavnom ne da dodatno raditi.

Uglavnom, procedura oko tuna burger je vrlo jednostavna, a rezultat takav da ćete još danima pričati o njemu.

I da, osjećaj težine mi nije kao nakon klasičnog burgera. Ali, to je ionako individualno.

Sastojci:

  • 280 g odreska tune
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 brioche peciva
  • 1 narezana rajčica na ploškice
  • 1/4 tanko narezanog crvenog luka
  • nekolio listova zelene salate
  • sol i papar
  • grčki jogurt
  • svježi kopar
  • majoneza

Priprema:

  1. Odreske tune nježno premažite maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom.
  2. Prepržite ih na tavi na visokoj temperaturi, 2 minute svaku stranu, sve dok vanjski dio ne potamni.
  3. Unutrašnjost bi trebala ostati ružičasta.
  4. Razrežite brioche peciva (možete ih pronaći u nekim malo boljim craft pekarnicama ili pripremiti sami), stavite odreske tune, zatim salatu, rajčicu i luk, umak* te poslužite.

*Umak za nadjev možete napraviti od grčkog jogurta, mrvice majoneze i svježe usitnjenog kopra.

Objavljeno 24.11.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti