Slatki kruh od mrkve i oraha

Image
Jednostavno
4 osobe
60min

Mrkva je jedna od povrtnih namirnica koja se izvrsno uklapa u slastice svojom teksturom, slatkoćom i mirisom. Jedno od takvih izvrsnih slaganja je i ovaj slatki kruh.  

Neodoljivo, za doručak, užinu ili utaženje slatkih potreba.

kruh

*1 šalica = 250 ml

Sastojci za kruh:

*Pire od jabuka možete napraviti sami. Oguliti jabuke, nasjeckati i staviti kuhati s malo vode, tek toliko da pokrije dno posude. Jabukama treba vrlo kratko vremena da omekšaju. Kada su se skuhale izgnječiti s vilicom ili gnječilicom.

Priprema:

  1. Pomiješati sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, začine, kokos i sitno sjeckane orahe) te dodati naribane mrkve.
  2. U drugoj posudi pomiješati pire od jabuka, otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup i sojin napitak.
  3. Dodati mokre sastojke u suhe i kuhačom ih ujediniti u mokru smjesu.
  4. Nauljiti kalup za kruh, prebaciti smjesu i poravnati te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva, 45 minuta.
  5. Kruh je pečen kada je čačkalica iz kruha izašla suha.
  6. Ostaviti kruh 20-ak minuta u kalupu da se ohladi zatim pažljivo izvaditi iz kalupa na rešetku i pustiti da se ohladi do kraja.
  7. Servirati s kremom od indijskih oraščića te posuti sjeckanim orasima i pistacijama.

kruh

Sastojci za kremu:

Priprema:

  1. Ocijediti indijske oraščiće te staviti u blender zajedno s preostalim sastojcima.
  2. Miksati dok ne dobijete gustu kremu bez grudica (imate li slabiji blender bit će potrebno dodati malo biljnog mlijeka). Svakako će biti potrebno zaustavljati blender i skidati smjesu sa stijenki blendera.
  3. Kada je krema gotova pustiti u hladnjaku da se stisne 10-ak minuta zatim koristiti prema receptu.

kruh

U slast!

Objavljeno 22.09.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti