Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Slatki kruh od mrkve i oraha

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
4 osobe
60min

Mrkva je jedna od povrtnih namirnica koja se izvrsno uklapa u slastice svojom teksturom, slatkoćom i mirisom. Jedno od takvih izvrsnih slaganja je i ovaj slatki kruh.  

Neodoljivo, za doručak, užinu ili utaženje slatkih potreba.

kruh

*1 šalica = 250 ml

Sastojci za kruh:

  • 1 + 1/2 šalice integralnog pirovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/4 šalice ribanog kokosa
  • 1/4 šalica oraha
  • prstohvat soli
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 2 šalice krupno ribane mrkve
  • 1/2 šalice pirea od jabuka*
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1/2 šalice javorovog sirupa
  • 1/2 šalice napitka/mlijeka od soje

*Pire od jabuka možete napraviti sami. Oguliti jabuke, nasjeckati i staviti kuhati s malo vode, tek toliko da pokrije dno posude. Jabukama treba vrlo kratko vremena da omekšaju. Kada su se skuhale izgnječiti s vilicom ili gnječilicom.

Priprema:

  1. Pomiješati sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, začine, kokos i sitno sjeckane orahe) te dodati naribane mrkve.
  2. U drugoj posudi pomiješati pire od jabuka, otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup i sojin napitak.
  3. Dodati mokre sastojke u suhe i kuhačom ih ujediniti u mokru smjesu.
  4. Nauljiti kalup za kruh, prebaciti smjesu i poravnati te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva, 45 minuta.
  5. Kruh je pečen kada je čačkalica iz kruha izašla suha.
  6. Ostaviti kruh 20-ak minuta u kalupu da se ohladi zatim pažljivo izvaditi iz kalupa na rešetku i pustiti da se ohladi do kraja.
  7. Servirati s kremom od indijskih oraščića te posuti sjeckanim orasima i pistacijama.

kruh

Sastojci za kremu:

  • 1 šalica indijskih oraščića (natopiti preko noći ili minimalno 4 sata u vodi)
  • 1/2 šalice jogurta od kokosa (umjesto jogurta može i krema od kokosa)
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 1/4 šalice otopljenog ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 žličica jabučnog octa
  • korica jednog limuna (iz organskog uzgoja)
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Ocijediti indijske oraščiće te staviti u blender zajedno s preostalim sastojcima.
  2. Miksati dok ne dobijete gustu kremu bez grudica (imate li slabiji blender bit će potrebno dodati malo biljnog mlijeka). Svakako će biti potrebno zaustavljati blender i skidati smjesu sa stijenki blendera.
  3. Kada je krema gotova pustiti u hladnjaku da se stisne 10-ak minuta zatim koristiti prema receptu.

kruh

U slast!

Objavljeno 22.09.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti