Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Mrkva je jedna od povrtnih namirnica koja se izvrsno uklapa u slastice svojom teksturom, slatkoćom i mirisom. Jedno od takvih izvrsnih slaganja je i ovaj slatki kruh.
Neodoljivo, za doručak, užinu ili utaženje slatkih potreba.
*1 šalica = 250 ml
Sastojci za kruh:
- 1 + 1/2 šalice integralnog pirovog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/4 šalice ribanog kokosa
- 1/4 šalica oraha
- prstohvat soli
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica đumbira u prahu
- 2 šalice krupno ribane mrkve
- 1/2 šalice pirea od jabuka*
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 1/2 šalice javorovog sirupa
- 1/2 šalice napitka/mlijeka od soje
*Pire od jabuka možete napraviti sami. Oguliti jabuke, nasjeckati i staviti kuhati s malo vode, tek toliko da pokrije dno posude. Jabukama treba vrlo kratko vremena da omekšaju. Kada su se skuhale izgnječiti s vilicom ili gnječilicom.
Priprema:
- Pomiješati sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, začine, kokos i sitno sjeckane orahe) te dodati naribane mrkve.
- U drugoj posudi pomiješati pire od jabuka, otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup i sojin napitak.
- Dodati mokre sastojke u suhe i kuhačom ih ujediniti u mokru smjesu.
- Nauljiti kalup za kruh, prebaciti smjesu i poravnati te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva, 45 minuta.
- Kruh je pečen kada je čačkalica iz kruha izašla suha.
- Ostaviti kruh 20-ak minuta u kalupu da se ohladi zatim pažljivo izvaditi iz kalupa na rešetku i pustiti da se ohladi do kraja.
- Servirati s kremom od indijskih oraščića te posuti sjeckanim orasima i pistacijama.
Sastojci za kremu:
- 1 šalica indijskih oraščića (natopiti preko noći ili minimalno 4 sata u vodi)
- 1/2 šalice jogurta od kokosa (umjesto jogurta može i krema od kokosa)
- 3 žlice javorovog sirupa
- 1/4 šalice otopljenog ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 1 žličica jabučnog octa
- korica jednog limuna (iz organskog uzgoja)
- 1 žličica vanilije u prahu
- prstohvat soli
Priprema:
- Ocijediti indijske oraščiće te staviti u blender zajedno s preostalim sastojcima.
- Miksati dok ne dobijete gustu kremu bez grudica (imate li slabiji blender bit će potrebno dodati malo biljnog mlijeka). Svakako će biti potrebno zaustavljati blender i skidati smjesu sa stijenki blendera.
- Kada je krema gotova pustiti u hladnjaku da se stisne 10-ak minuta zatim koristiti prema receptu.
U slast!
Objavljeno 22.09.2019.