Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Savršena sirova torta od jagoda koju svi obožavamo

Image
Uz malo truda
4 osobe
20min

Ako ste ikada pripremali sirove torte od indijskih oraščića, niste mogli ne primijetiti koliko okusom podsjećaju na mliječne proizvode. Ako ih još nikada niste pripremali, vrijeme je da im date šansu!

Ovo je jedna za sve ljubitelje milkshakea, i za sve one koji se ne mogu odlučiti je li im draži klasični od vanilije ili od jagoda – kombinacija osvaja na prvu, a idealna je i za sve koji izbjegavaju mliječne proizvode.

torta

Za podlogu:

  • 150 g mljevenih prepečenih lješnjaka
  • 100 g paste od datulja
  • 30 g kokosovog ulja
  • 20 g rogača u prahu

Postupak: 

  1. Sve sastojke izmiješajte i formirajte tijesto. Utisnite ga u manji kalup i stavite u frižider.

torta

Za kremu:

  • 300 g indijskih oraščića (prelijte ih kipućom vodom, ostavite nekoliko sati, pa posušite)
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka (čvrsti dio, i malo tekućeg za lakše blendanje)
  • 75 g kokosovog ulja
  • 50 g agavinog sirupa
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 150 g jagoda

Postupak: 

  1. Sve sastojke (osim jagoda) blendajte do fine kreme.
  2. Pola prelijte preko podloge i stavite nazad u frižider, a u drugu polovinu ubacite jagode i zblendajte, pa prelijte preko prve kreme.
  3. Stavite u frižider i budite strpljivi i nemoj kalup maknuti prije nego se stisne kako treba.

torta

Objavljeno 11.04.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti