Rižini rezanci s povrćem i sojinim umakom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
2 osobe
15min

Rižini rezanci i povrće jedan je od onih obroka koji su redovito na mom tjednom meniju. Ovo jelo obično radim kad ne želim posegnuti za dostavom, a jede mi se nešto fino.

Malo je reći da rižine rezance obožavam. Ponekad ovo jelo radim tako da svemu dodam i piletinu, ali ako je to obrok koji radim nakon posla u večernjim satima, obično mi više paše ova vege verzija.

Oko povrća zbilja možete kombinirati, a ovo je neka moja receptura. Jednostavno, ukusno, zdravo i brzo gotovo. 

Sastojci:

  • 100 g rižinih rezanaca
  • polovica poriluka
  • 1 mrkva
  • 1 tikvica
  • 2 šake špinata
  • kokosovo ulje
  • himalajska sol, crni papar, kurkuma, crvena paprika
  • 1 dl običnog sojinog jogurta
  • žlica sojinog umaka

Priprema:

Povrće operemo, poriluk narežemo na kolutiće, a tikvicu i mrkvu na široke rezance.

Na kosovom ulju u dubljoj (wok) tavi najprije prodinstajte začine da vam sve skupa lijepo zamiriše.

Zatim dodajte povrće ovim redom – poriluk, mrkva, tikvica, špinat.

Pržite sve skupa 10 minuta na srednjoj vatri dok ne omekša.

Potom rižine rezance prelijte s 3 dl vrele vode i pokrijte na tri minute.

Za umak koji ćete preliti preko tijesta i povrća pomiješajte sojin jogurt i sojin umak.

Uslast!

Objavljeno 24.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti