Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Raw torta od četiri sloja čokolade i šumskog voća

Image
Uz malo truda
6 osobe
45min

Ova torta inspirirana je novim počecima koji unose u život dozu nepredvidivosti i uzbuđenja. Upravo zato, između dva slasna sloja bijele i tamne čokolade smjestio se žele od šumskog voća kao protuteža slatkome i kremastim teksturama.

Iako možda izgleda teško za napraviti, ova torta vrlo je jednostavne pripreme i ne iziskuje puno vremena niti paljenja pećnice. Kreme i podloga su sirove dok je žele napravljen kuhanjem šumskog voća s agar agar-om (biljnom želatinom).

Sastojci su prilagođeni torti koja se priprema u kalupu promjera 19 cm. Mjera od 1 šalice odnosi se na 250 ml namirnice.

raw torta

Sastojci za podlogu:

  • 1 šalica badema (kupi OVDJE)
  • 5 medjool datulja (svježe datulje) (kupi OVDJE)
  • 2 žlice kakaa u prahu (kupi OVDJE)

Priprema:

Samljeti bademe u multipraktiku. Dodati kakao i datulje te miksati dok se ne počne smjesa povezivati. Utisnuti smjesu ravnomjerno u kalup (obložen papirom za pečenje i/ili nauljen).

Sastojci za žele od šumskog voća:

  • 1 + 1/2 šalice zaleđenog šumskog voća
  • 2 žlice javorovog sirupa (kupi OVDJE)
  • 2 žličice agar agara u prahu

Priprema:

U lončić staviti kuhati šumsko voće prekriveno vodom. Kada je zakuhalo i omekšalo izgnječiti vilicom ili štapnim mikserom (možete i propasirati). Dodati agar agar i miješati 2 minute na laganoj vatri. Maknuti s vatre i pustiti da se ohladi (nije nužno da se potpuno ohladi već da nije vrelo).

Sastojci za kreme:

  • 3 šalice indijskih oraščića (namočenih preko noći ili minimalno 4 sata) (kupi OVDJE)
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka
  • 1/3 šalice agavinog sirupa (kupi OVDJE)
  • 1/2 žličice vanilije u prahu
  • 3 žlice otopljenog kakao maslaca + (dodatno za tamnu kremu) (kupi OVDJE)
  • 3 žlice kakaa u prahu (kupi OVDJE)
  • 1 žlica agavinog sirupa (kupi OVDJE)
  • 2 žlice otopljenog kakao maslaca (kupi OVDJE)

torta

Priprema:

U blender staviti indijske orašćiće, kokosovo mlijeko, agavin sirup, vaniliju u prahu i otopljeni kakao maslac. Miksati dok ne dobijete gustu kremu bez grudica. Odvojiti pola kreme u posudu. U polovicu kreme u blenderu dodati kakao u prahu, agavin sirup i otopljeni kakao maslac (za tamnu kremu) te miksati dok se ne povežu sastojci.

Na podlogu u kalupu dodati tamnu kremu te poravnati te staviti kratko u zamrzivač. Nakon 10ak minuta dodati žele od šumskog voća i poravnati te vratiti na 5 minuta u zamrzivač. Zatim izvaditi i dodati bijelu kremu i poravnati. Staviti u zamrzivač na minimalno sat vremena. Tortu nije potrebno držati u zamrzivaču već u hladnjaku.

Posipati dodacima po želji poput sjeckanih badema, kakaom u prahu, suhim malinama i sl.

U slast!

Objavljeno 22.01.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti