Proteinski ručak: Složenac od špinata, gljiva i sira

Image
Uz malo truda
4 osobe
60min

Gljive, špinat, tri vrste sira i puno zdravih nutrijenata. Da, ovaj obrok jedan je od onih koji biste trebali uvrstiti u svoj meni redovitih obroka.

S obzirom na to da je u formi složenca, priprema ovog proteinskog jela ne bi vam trebala oduzeti puno vremena, a s obzirom na sastojke, vjerujem i da će vam okusom zasigurno odgovarati.

Idući put kad ne budete znali što za ručak, sjetite se ove ideje. Bit ćete nam neizmjerno zahvalni. 

Sastojci:

  • 230 g svježih gljiva
  • 1/2 žličice usitnjenog češnjaka
  • kokosovo ulje (u spreju)
  • 300 g špinata
  • 4 velika jaja
  • 230 ml mlijeka
  • 60 g feta sira
  • 25 g parmezana
  • 60 g usitnjene mozzarelle
  • himalajska sol, papar


Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Gljive isperite pa ih tanko nasjeckajte. Usitnite i češnjak.
  2. Potom gljive, češnjak, prstohvat soli i papar stavite na tavu koju ste prethodno nasprejali kokosovim uljem.
  3. Gljive i češnjak pirjajte dok gljive ne postanu mekane i sva njihova vlaga ne ispari, oko 5 do 7 minuta.
  4. Vatrostalnu posudu u koju ćete sve slagati nasprejajte također uljem.
  5. Na dno posude stavite špinat koji ste prethodno osušili papirnatim ručnikom. Na vrh špinata stavite prethodno pirjane gljive, a na njih zdrobljenu fetu.
  6. U posudi sa strane umutite jaja, mlijeko i parmezan. Malo popaprite. Izlijte smjesu od jaja preko povrća i nadrobljene fete.
  7. Sve skupa stavite u pećnicu na 45 do 55 minuta, odnosno dok vrh složenca ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Objavljeno 18.03.2023.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti