Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na kettlebelle, bučice i pločaste utege!

Majko mila! Proteinska rolada od malina!

Image

Jedna prekrasna rolada za koju vam nitko neće povjerovati da je zdrava i bezgrešnih sastojaka, toliko je ukusna i lijepa! A osim što je ukusna i lijepa, neće vam naškoditi liniji i ima dobar proteinski sastav. Mi smo je radili od smrznutih malina, vi se možete od borovnica ili kombinacije miješanog šumskog voća.

No dok je sezona bobičastog voća uvijek prednost daje svježem voću. Ne brinite, kad zahladi imat ćete vremena jesti zamrznuto. 

rolada maline

Sastojci:

Biskvit:

Krema:

Ukrašavanje:

  • Maline
  • Strugotine tamne čokolade
  • Malo ekspandiranog amaranta, po želji

rolada

Priprema:

  1. Prvo napravite kremu. Smrznute maline stavite u lončić te kuhajte uz miješanje na laganoj vatri , u vlastitom soku, dok se ne otope. Prebacite u sito te procijedite od koštica, tako da dobijete čisti pire od malina. Ukoliko koristite neko drugo voće koje nema koštice, ovaj korak možete preskočiti. Ostavite da se pire kratko prohladi.
  2. U ohlađeni pire od malina dodajte posni sir, grčki jogurt, whey od vanilije (opcionalno) te steviju. Sve izmiješajte pjenjačom u gustu kremu i stavite u hladnjak dok pripremate biskvit.
  3. Pećnicu upalite na 160°C, a kalup za pečenje veličine 30x25 cm uredno obložite papirom za pečenje. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, whey, prašak za pecivo, kakao i steviju. Dodajte mlijeko izmućkano s odvojenim žumanjkom i sve promiješajte.
  4. U drugoj posudi bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s prstohvatom soli. Zatim taj snijeg pažljivo špatulom umiješajte u smjesu za biskvit, pazeći da ne istisnete mjehuriće zraka.
  5. Smjesu prelijte u pripremljeni lim, poravnajte, pa pecite do 10 minuta. Čim je biskvit pečen, prekrenite ga na dasku te uklonite papir za pečenje. Zatim ga odmah, dok je još vruć, zarolajte usko u roladu pomoću drugog komada papira za pečenje ili čiste krpe. Tako zarolanog ga ostavite da se ohladi - na taj način smanjujemo mogućnost pucanja rolade i dajemo joj oblik.
  6. Kad se rolada ohladila (cca 20-30 min), pažljivo je odrolajte iz papira te premažite polovicom pripremljene kreme. Zatim je ponovno usko zarolajte. Stavite u hladnjak preko noći.
  7. Sutradan vanjsku stranu rolade premažite ostatkom kreme, te ukrasite po želji malinama, strugotinama tamne čokolade i ekspandiranim amarantom. Režite na kriške i servirajte hladno.

rolada

Objavljeno 09.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!