Preukusni namaz od bundeve za prve jesenske dane

Image
Jednostavno
4 osobe
30min

Jeseni se veselim jer s njom nastupa i sezona bundeva.

Povrće je to koje je postalo popularno unazad nekoliko godina, pa tako danas uz sve one klasike kao što su recimo juha, imamo i kavu od bundeve, pomfrit od bundeve, a radimo od nje i kolače.

Osim što je bogata proteinima te potiče rad probave, bundeva je ujedno i vrlo hranjiva, a to sve skupa uz njezin okus nikako nije zanemarivo.

Pa, kako biste obilježili početak jeseni i začinili ove prve hladnije dane, vodeći pritom računa i o jačanju imuniteta, odvažite se i napravite namaz, odnosno hummus od bundeve.

Stvarno nije teško, a sve što vam treba jest jedna dobra hokaido bundeva i malo vremena. 

Sastojci:

  • 1 kg hokaido bundeve
  • 1/4 šalice tahinija
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuta papričica, očišćena od sjemenki papričica
  • 200 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Postupak:

1. Bundevu narezati na manje kriške, staviti na pleh koji je prethodno obložen papirom za pečenje.

2. Peći je 15-ak minuta na 200 stupnjeva.

3. Dok se bundeva peče, na maslinovom ulju na tavici lagano prepržiti usitnjeni češnjak s ljutom papričicom.

4. Pečenu bundevu pustiti da se ohladi.

5. U blender staviti tahini, ohlađene komade pečene bundeve, češnjak i papričice te sve dobro smiksati dok se ne dobije maziva kompaktna smjesu.

6. Posolite i poparite po želji.

Uslast!

Objavljeno 06.10.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti