Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Prefini keto čokoladni brownie

Image
Uz malo truda
4 osobe
60min

Bez obzira na datum, vrijeme ili bilo koju drugu okolnost, uvijek je pravi trenutak za čokoladne brownieje. Pravi ljubitelji čokolade ovaj brownie će pojesti kao desert i uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:

  • 65 g kokosovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 60 g kakaa u prahu
  • 4 jaja
  • 100 g brezinog šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 limenka kokosovog mlijeka

Čokoladna glazura (po želji)

  • 120 g tamne čokolade (preko 80% udjela kakaa)
  • 120 ml kokosovog mlijeka

brownie

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Manji kvadratni ili okrugli protvan namažite kokosovim uljem ili u njega stavite papir za pečenje.
  3. U srednje velikoj posudi pomiješajte kokosovo brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu pa ostavite sa strane.
  4. U drugoj posudi dobro umutite jaja s brezinim šećerom pa potom ovu smjesu ulijte u suhe sastojke i dobro promiješajte.
  5. U smjesu umiješajte ekstrakt vanilije i kokosovo mlijeko pa dobro izmiješajte dok niste razbili sve grudice.
  6. Smjesu potom istresite u protvan i stavite peći na sredinu pećnice na 50 minuta. Nakon 30 minuta pečenja, kolač prekrijte folijom kako biste priječili da se s gornje strane prepeče.
  7. Kolač je pečen kad čačkalica kojom probodete kolač bude suha. To vam je najjednostavniji test.
  8. Dok se kolač peče, pripremite smjesu za glazuru.
  9. Na laganoj vatri zagrijte tamnu čokoladu i kokosovo mlijeko. Umjesto kokosovog mlijeka ovdje možete koristiti slatko vrhnje.
  10. Grijte dok se po rubovima posudice ne krenu stvarati mjehurići, a tijekom zagrijavanja cijelo vrijeme miješajte da spriječite zagorijevanje.
  11. Glazuru prelite preko brownieja pa po želji pospite još mrvicama kokosa. Stavite da se hladi pa kad se ohladi narežite na brownieje željene veličine.

Objavljeno 05.01.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti