Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Pravi ljetni ručak: Lignje s domaćom salsom

Image
Uz malo truda
2 osobe
15min

Obožavam lignje, na sve načine. Još ako imate one prave jadranske, cijela stvar postaje još bolja.

Kad mi treba neki brzinski ljetni obrok, i nemam baš previše vremena, a ne želim zaglibiti i jedu mi se baš lignje, ovo je recept kojeg se obično držim.

Zbilja je jednostavno i nema previše mudrovanja. Lignje malo prepržite na maslinovom ulju, u međuvremenu napravite domaću salsu i to je to. Navalite. 

Sastojci:

  • 1/2 kg očišćenih lignji narezanih na kolutiće
  • 200 g sjeckanih rajčica (svježe ili iz konzerve)
  • 2 režnja češnjaka
  • žlica svježeg sjeckanog peršina
  • 2 žlice kapara
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • himalajska sol (naruči ovdje)
  • papar

Priprema:

Kolutiće lignji posolite i popaprite po ukusu.

U međuvremenu pripremite salsu tako što ćete u posudu staviti sjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, kapare, jednu žlicu limunovog soka, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine i ostavite sa strane.

U tavici zagrijte maslinovo ulje, dodajte lignje.

Nakon jedne minute okrenite kolutiće lignje na drugu stranu i pecite još par minuta kako ih ne biste prepekli.

Kolutići su pečeni kada poprime bijelu boju.

Nakon što su lignje gotove zalijte ostatkom soka od limuna i dodajte salsu.

Objavljeno 29.06.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti