Jednostavno i fino: Polpete od tikvica

Image
Jednostavno
3 osobe
20min

Ovo je izvrsno! Priprema je jednostavna, a sirevi koji se dodaju tikvicama dodaju aromu, punoću okusa, ali i povećavaju proteinski udio.

Sastojci:

  • 200 g + 1 žlica ribanih tikvica
  • 2 jaja
  • 1 žličica svježeg peršina, nasjeckanog na što sitnije
  • 15 g luka, na sitno nasjeckanog
  • 60 g integralnog brašna
  • 30 g + 1 žlica ribanog parmezana
  • 110 g ribane mozzarelle
  • Sol, po ukusu
  • 2 žlice maslinovog ulja

polpete

Postupak:

U srednje velikoj posudi pomiješajte ribane tikvice, jaja, luk, brašno, parmezan, mozzarellu i sol. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

U tavi zagrijte malo ulja pa žlicom odvajajte dijelove smjese, među dlanovima oblikujte polpetice i pecite ih na ulju, po par minuta sa svake strane, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Servirajte s jogurtom ili nekim kremastim svježim sirom. 

Objavljeno 19.11.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti