Ekskluzivna ponuda
    
    
Ovo je izvrsno! Priprema je jednostavna, a sirevi koji se dodaju tikvicama dodaju aromu, punoću okusa, ali i povećavaju proteinski udio.
Sastojci:
- 200 g + 1 žlica ribanih tikvica
 - 2 jaja
 - 1 žličica svježeg peršina, nasjeckanog na što sitnije
 - 15 g luka, na sitno nasjeckanog
 - 60 g integralnog brašna
 - 30 g + 1 žlica ribanog parmezana
 - 110 g ribane mozzarelle
 - Sol, po ukusu
 - 2 žlice maslinovog ulja
 
Postupak:
U srednje velikoj posudi pomiješajte ribane tikvice, jaja, luk, brašno, parmezan, mozzarellu i sol. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
U tavi zagrijte malo ulja pa žlicom odvajajte dijelove smjese, među dlanovima oblikujte polpetice i pecite ih na ulju, po par minuta sa svake strane, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Servirajte s jogurtom ili nekim kremastim svježim sirom.
Objavljeno 13.08.2022.
