Klikni i iskoristi do 30% popusta na fitness kardio sprave

Ultimativni pohani kruh s malo cimeta i brezinog šećera

Image
Jednostavno
2 osobe
15min

Pohani kruh pravi je #tb u djetinjstvo, zar ne? U našoj kući on se jede i dan danas, najčešće za doručak.

Hrskav izvana, mekan kao duša iznutra, namazan kakvim, po mogućnosti, domaćim džemom ili pak ponekad Nutellom ili još bolje Proteinellom.

To je taj ultimativni combo čiji okus ostaje upamćen za vijeke vjekova, zar ne? Danas vas tako podsjećamo na pohani kruh, ali u jednoj malo drugačijoj varijanti u odnosu na onu kakvu su radile naše mame i bake, ali vrlo sličnu originalnoj verziji.

Uživajte u njemu i nadogradite ga s čim god želite. I da, nema pogrešne kombinacije kada je u pitanju pohani kruh. 

Sastojci:

  • 4 šnite proteinskog kruha ili tosta
  • 2 jaja
  • 60 ml bademovog mlijeka
  • 2 žlice vrhnja za šlag
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 50 grama brezinog šećera
  • 1/2 žlice cimeta
  • 2 žlice maslaca

Postupak:

U velikoj posudi umutite jaja, bademovo mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju. Stavite na stranu.

U drugoj velikoj posudi pomiješajte brezin šećer i cimet. Stavite na stranu.

Umočite šnitu kruha s obje strane u smjesu jaja. Stavite je na tanjur dok sve šnite ne umočite.

U velikoj tavi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri. Poslažite namočene šnite kruha, pecite dok s obje strane ne postanu zlatno smeđe.

Izvadite ih iz tave i ubacite ih u smjesu šećera s cimetom. Poslužite dok su tople.

Uz pohani kruh pripremite marmeladu, javorov sirup ili neki slatki namaz koji volite.

Objavljeno 12.12.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti