Pohanci od celera koje jednostavno morate probati

Image
Uz malo truda
2 osobe
15min

Koliko se celer uopće puta našao u vašoj kuhinji? Da, to sam i mislila. No, moram priznati da je zbilja riječ o podcijenjenoj namirnici koju svi pomalo ignoriramo. Ne znam iskreno ni razlog. 

No, vrijeme je da to ispravimo jer je celer zapravo niskokalorično povrće, vrlo je pristupačan, dijetalan je i povrh svega zdrav. Ja sam neki dan naletjela na ovaj recept u kojem on dolazi u obliku pohanca.

S obzirom na to da i inače volim pohati tikvice, patlidžane i slično, ovaj put sam prednost dala njemu - celeru. Priprema je klasična, samo sam upotrijebila neke druge kombinacije brašna.

Moram priznati da sam dobila zbilja ukusan obrok, a uz to sam pripremila i umak na bazi grčkog jogurta i senfa. Super kombinacija. 

Sastojci:

  • 1/2 glavice celera
  • 125 g pirovog brašna
  • 125 g kukuruznog brašna
  • malo limunovog soka
  • himalajska sol
  • krušne mrvice
  • kokosovo ulje

Priprema:

Za početak ogulite celer pa ga narežite na tanke ploškice. Svaku od njih nakapajte s malo limuna.

Potom zagrijte vodu u loncu za kuhanje na pari, pa kad zakuha šest minuta na pari kuhajte ploške celera.

U jednoj posudi povežite obje vrste brašna, sol i malo hladne vode kako biste dobili gustu smjesu.

Svaku plošku celera potom umočite u tu smjesu pa u krušne mrvice te pohajte na vrućem kokosovom ulju dok ne poprime zlatnu boju.

Objavljeno 15.09.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti