Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Pita od bundeve i batata za zdraviji desert kojeg ćete poželjeti raditi ponovno

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
6 osobe
50min

Ako još niste, vrijeme je da batat počnete koristiti u slatkim jelima, jer im daje takvu finu teksturu i okus. Mi smo ga u ovome receptu kombinirale s bundevom u klasičnoj jesenskoj piti. Ako volite hrskavo tijesto i pufnaste kreme, ovaj recept ne smijete zaobići!

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g ječmenog integralnog brašna
  • prstohvat soli
  • 150 g maslaca
  • 20 g kakaovog maslaca
  • 30 ml vode
  • mala mahuna tonke (1 g)
  • 20 g tekućeg jogurta

Za kremu:

  • pire od 500 g očišćenog batata
  • 300 g pirea od hokaido tikve
  • 3 jaja
  • 80 g eritrita
  • 30 g gustina
  • 1 žličica spekulatis začina (cimet, muškatni oraščić, klinčić, anis)
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Za tijesto:

Sol dodajte brašnu, dodajte običan maslac i promijesite u rahlu smjesu. Kakaov maslac razribajte u tarioniku dok ne dobijete smjesu nalik plastelinu. U njega po malo dodajte brašno i maslac koje ste prije toga sjedinili. Kada sve to pomiješate, dodajte jogurt i vodu i umijesite u tijesto. Ako vam se smjesa lijepi za podlogu, pobrašnite ju s dodatnim brašnom.

Tijesto stavite na hlađenje 10-ak minuta te ga nakon toga izvaljajte (najlakše je na papiru za pečenje) i prenesite u kalup za pite (promjera 28 cm). Pecite ga na 180 C 30 minuta.

Pita od bundeve i batata

Za kremu:

Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umiksajte u snijeg, a žumanjke miksajte s eritritom dok se ne zapjene. U njih dodajte gustin i dobro ga smiksajte. Pire od bundeve i batata dodajte u smjesu žumanjaka, smiksajte te na kraju špatulom dodajte bjelanjke i lagano ih umiješajte u homogenu smjesu koju ćete izliti preko tijesta. Pecite još 20-ak minuta na 190 C.

Objavljeno 09.12.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti