Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Ugodite si: Mamin pileći ujušak ili ajngemahtec

Image
Jednostavno
4 osobe
40min

Eingemachtes ili pileći ujušak, opisan je već u svom imenu koje na njemačkom jeziku znači sve zajedno. Ova krepka juha kojoj mnogi pribjegavaju tijekom prehlade ili mamurluka uglavnom se priprema od piletine i korjenastog povrća. Moja mama stavlja koliko mesa, toliko povrća, a iznutrice ne koristi. 

Naime, pileća jetra se ponekad dodavala u sami ujušak, a ponekad koristila za knedlice pa tako ajngemahtec neki pripremaju s noklicama, neki s jetrenim knedlicama. Ja sam ovaj put napravila obične noklice, za koje vjerujem da su većini draže, a i jednostavnije za pripremu. Ja upotrijebim cijelo jaje, iako neki koriste samo žumanjak.

ajngemahtec

Sastojci:

  • oko 500 g piletine od filea ili zabatka
  • 1 srednja glavica luka
  • 3 srednje velika mrkva
  • 2 manja korijena peršina i žlica peršinovog lišća
  • 100 g graška
  • himalajska sol (naruči ovdje)
  • svježe mljeveni papar
  • oko 1-1.5l pilećeg temeljca
  • 1 srednje veliko jaje
  • par žlica glatkog brašna

angemahtec

Postupak:

Na ulju ili masti prodinstajte nasjeckan luk. Dodajte piletinu narezanu na kockice. Prodinstajte pa dodajte korjenasto povrće. Kad povrće omekša, ulijte temeljac (ili vodu). Posolite, popaprite i dodajte nasjeckano peršinovo lišće. Kuhajte oko pola sata.

Pred kraj kuhanja napravite noklice. Istucite jaje i malo soli pa dodajte brašno. Smjesa vam mora biti mekana, ali ne smije curiti s vilice. Žličicu umočite u vrelu juhu pa onda zagrabite smjesu i spustite je u juhu. Kuhajte nekoliko minuta i poslužite.

Objavljeno 23.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti