Bez brašna i ugljikohidrata: Paleo kruh sa sjemenkama

Image

Kruh, ali koji ne sadrži brašno ni ugljikohidrate! Isprobali smo ovaj hrskavi “kruh” pun energije i zdravih masnoća u kojem glavnu ulogu igraju - orašasti plodovi i sjemenke.

Savršena opcija ako u svojoj prehrani izbjegavate ugljikohidrate, a volite jesti “nešto kruhasto” uz vaše fit obroke.

Ovaj kruh možete ponijeti na posao, put ili izlet. Svakako savjetujemo da ponesete više ako idete u društvu jer će ga svi htjeti probati. 

kruh

Sastojci (za 2 manje štruce):

kruh

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 150°C. Pripremite dva manja (20x10 cm) silikonska kalupa za kruh (ili jedan veći). Silikonski kalup ne trebate mastiti, a ako koristite obični kalup obložite ga papirom za pečenje.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke osim soli (nije potrebno sjeckati orašaste plodove).
  3. U drugoj zdjelici izlupajte jaja i izmiješajte vilicom ili pjenjačom. Dodajte sol i otopljeno te prohlađeno kokosovo ulje te sve zajedno promiješajte.
  4. Ulijte jaja u suhe sastojke te sve dobro promiješajte. Podijelite smjesu na dva kalupa te stavite peći u ugrijanu pećnicu oko 60 minuta.
  5. Nakon toga ugasite pećnicu te kruh ostavite u pećnici s otškrinutim vratima da se ohladi.

*Ovaj kruh možete, nakon što se ohladi, čuvati do tjedan dana u hladnjaku. Također, možete ga i smrznuti, ali ga prije toga narežite na kriškice i tako pohranite.

kruh

Objavljeno 16.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
54
0
Podijeli s prijateljima!