Slastica za 5: Paleo gluten-free kolač od badema
Prehrana

Slastica za 5: Paleo gluten-free kolač od badema

Lagan kolač koji se brzo zamuti, a još brže pojede. Osim što nema glutena, bijelog šećera ni nezdravih masnoća, može biti vrlo zanimljiv ako ga poslužite s raznim voćem te uz dodatak grčkog jogurta ili kremastog posnog sira.

Mi smo ga radili u obliku manjih tortica, a vi ga možete raditi i u običnom kockastom kalupu za kolače te rezati komade.

Kolač od badema

Sastojci:

Za posluživanje:

  • Grčki jogurt ili kremasti posni sir
  • Šumsko voće ili neko drugo, po želji

kolac od badema

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 165°C. Pripremite silikonski kalup za muffine s 12 košarica, ili manji silikonski lim veličine 15x15 cm.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: bademovo, tapioka i kokosovo brašno, kokosov šećer, sol i sodu.
  3. U drugoj zdjeli pjenjačom pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, kokosovo ulje i mlijeko. Mokre sastojke ulijte u suhe pa sve kratko izmiksajte mikserom da se poveže. Ukoliko je jako pregusto, dodajte malo mlijeka.
  4. Prebacite u kalupe (do ? visine, ako koristite kalup za muffine), poravnajte površinu pa stavite peći oko 30 minuta (napravite probu čačkalicom). Ohladite.
  5. Za posluživanje preporučamo dodati malo grčkog jogurta te voće po želji.

kolac od badema

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 26.11.2018
Piše:
Nikolina Dianežević