Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Osvježavajući voćni desert: Kukuruzna bazlamača

Image
Uz malo truda
8 osobe
65min

Bazlamača (ili zlevanka, kako je sigurno neki zovu) jelo je koje se kod nas doma često pripremalo – i to najčešće kad bi mama imala viška svježeg voća koje je hitno trebalo potrošiti. Mamin smo tradicionalni recept malo izmijenile i tako dobile genijalan i osvježavajuć voćni desert.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 100 g eritrita
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g integralnog pirovog brašna
  • 100 g bijelog pirovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2,5 dl mlijeka po želji
  • 500 g voća po želji – krušaka, jabuka, breskvi, višanja, trešanja…

Kukuruzna bazlamača

Priprema:

Jaja i eritrit pjenasto umutite, pa im naizmjence dodajte suhe sastojke (brašna pomiješana s praškom za pecivo) te mokre sastojke (ulje i mlijeko). Izmiksajte u homogenu smjesu, a zatim žlicom umiješajte voće po želji. Mi smo isprobale varijante sa svježim trešnjama, s breskvama i s kruškama, stoga odaberite voće koje vama najbolje odgovara, a ako želite, možete i kombinirati različito voće. Izlijte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180 °C.

Objavljeno 26.11.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti