Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ostvareni su nam svi snovi: Proteinska Sacher torta!

Image
Uz malo truda
4 osobe
90min

Klasične recepte je uvijek zanimljivo otkrivati u novim, zanimljivim i zdravijim oblicima – ako je i vama Sacher torta na listi omiljenih, ne sumnjamo da će vas ova verzija oduševiti!

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 g eritrita (ili drugog kristalnog zaslađivača)
  • 150 ml bademovog mlijeka (može i neko drugo)
  • 100 g bijelog pirovog brašna
  • 20 g kakaa
  • 60 g proteina od čokolade (naruči ovdje)
  • pola praška za pecivo (7g)
  • 50 g kokosovog ulja
  • 120 g čokolade

sacher

Postupak: 

Jaja izmiksajte s eritritom dok se ne zapjene. Čokoladu i kokosovo ulje rastopite i nakon toga dodajte smjesi šećera i jaja. Suhe sastojke (brašno, kakao, proteine, prašak za pecivo) pomiješajte u jednoj posudi i naizmjenično s mlijekom ih dodajte početnoj smjesi, miksajući srednjom brzinom.

Smjesu izlijte u okrugli kalup (mi smo koristile kalup promjera 26 cm). Pecite na 180°C, oko sat vremena (svakako tu i tamo provjerite čačkalicom je li biskvit ispečen iznutra). Kada se torta ispeče, ostavite ju da se ohladi pa nakon toga prerežite po sredini te između i oko nje namažite pekmezom od jagode. (Mi smo umjesto običnog pekmeza raskuhale jagode s malo meda.)

Preljev preko torte:

  • 80 g čokolade
  • 80 g kokosove kreme (čvrsti dio iz konzerve) (naruči ovdje)

Postupak: 

Čokoladu i kokosovu kremu rastopite na laganoj vatri i prelijte preko torte, pa ostavite da se dobro ohladi i ukrasite jagodama.

Objavljeno 11.07.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti