Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Klasične recepte je uvijek zanimljivo otkrivati u novim, zanimljivim i zdravijim oblicima – ako je i vama Sacher torta na listi omiljenih, ne sumnjamo da će vas ova verzija oduševiti!
Za biskvit:
- 2 jaja
- 100 g eritrita (ili drugog kristalnog zaslađivača)
- 150 ml bademovog mlijeka (može i neko drugo)
- 100 g bijelog pirovog brašna
- 20 g kakaa
- 60 g proteina od čokolade (naruči ovdje)
- pola praška za pecivo (7g)
- 50 g kokosovog ulja
- 120 g čokolade
Postupak:
Jaja izmiksajte s eritritom dok se ne zapjene. Čokoladu i kokosovo ulje rastopite i nakon toga dodajte smjesi šećera i jaja. Suhe sastojke (brašno, kakao, proteine, prašak za pecivo) pomiješajte u jednoj posudi i naizmjenično s mlijekom ih dodajte početnoj smjesi, miksajući srednjom brzinom.
Smjesu izlijte u okrugli kalup (mi smo koristile kalup promjera 26 cm). Pecite na 180°C, oko sat vremena (svakako tu i tamo provjerite čačkalicom je li biskvit ispečen iznutra). Kada se torta ispeče, ostavite ju da se ohladi pa nakon toga prerežite po sredini te između i oko nje namažite pekmezom od jagode. (Mi smo umjesto običnog pekmeza raskuhale jagode s malo meda.)
Preljev preko torte:
- 80 g čokolade
- 80 g kokosove kreme (čvrsti dio iz konzerve) (naruči ovdje)
Postupak:
Čokoladu i kokosovu kremu rastopite na laganoj vatri i prelijte preko torte, pa ostavite da se dobro ohladi i ukrasite jagodama.
Objavljeno 11.07.2021.