Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Ostvareni su nam svi snovi: Proteinska Sacher torta!

Image
Uz malo truda
4 osobe
90min

Klasične recepte je uvijek zanimljivo otkrivati u novim, zanimljivim i zdravijim oblicima – ako je i vama Sacher torta na listi omiljenih, ne sumnjamo da će vas ova verzija oduševiti!

Za biskvit:

sacher

Postupak: 

Jaja izmiksajte s eritritom dok se ne zapjene. Čokoladu i kokosovo ulje rastopite i nakon toga dodajte smjesi šećera i jaja. Suhe sastojke (brašno, kakao, proteine, prašak za pecivo) pomiješajte u jednoj posudi i naizmjenično s mlijekom ih dodajte početnoj smjesi, miksajući srednjom brzinom.

Smjesu izlijte u okrugli kalup (mi smo koristile kalup promjera 26 cm). Pecite na 180°C, oko sat vremena (svakako tu i tamo provjerite čačkalicom je li biskvit ispečen iznutra). Kada se torta ispeče, ostavite ju da se ohladi pa nakon toga prerežite po sredini te između i oko nje namažite pekmezom od jagode. (Mi smo umjesto običnog pekmeza raskuhale jagode s malo meda.)

Preljev preko torte:

Postupak: 

Čokoladu i kokosovu kremu rastopite na laganoj vatri i prelijte preko torte, pa ostavite da se dobro ohladi i ukrasite jagodama.

Objavljeno 11.07.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti