Savršen doručak: Omlet punjen gljivama i šunkom

Image

Dan započet jajima svakako će biti uspješan dan! Jaja su nutritivno savršena namirnica, sadrže puno proteina i kvalitetnih masti i dugo vas drže sitima. Pripremite ih na ovaj kvalitetan način i uživajte u svakom zalogaju!

Donosimo video recept za pripremu omleta punjenog gljivama i šunkom. 

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 125 g pureće šunke
  • 175 g gljiva po želji (npr. bukovače, šampinjoni)
  • Svežnjić svježeg vlasca (ili drugog začinskog bilja po želji)
  • Sol, papar
  • 4 jaja (2 po osobi)
  • 1 žličica (Dijon) senfa
  • 2-3 žlice grčkog jogurta
  • Salata po želji, za posluživanje

omlet

Priprema:

  1. Pureću šunku nasjeckati na trakice, a gljive na ploškice ili komadiće.
  2. U tavi ugrijati maslinovo ulje, pa popržiti šunku i gljive, oko 5 minuta da sve postane zlaćano. Ugasiti vatru pa posoliti, popapriti i dodati sjeckani svježi vlasac. Promiješajte i odložite na toplom dok pripremate omlet.
  3. U zdjelici razbijte 2 jaja te pomiješajte s ½ žličice senfa, solju i paprom. Dobro izmućkajte vilicom. U dobroj tavi neprijanjajućeg dna ugrijte malo maslinovog ulja pa na njega izlijte jaja. Pržite ih na umjerenoj do laganoj vatri dok se ne stisnu s donje strane. Smanjite potpuno vatru te pustite tako još oko 2-3 minuta dok se i gornja strana omleta lagano ne stisne.
  4. Omlet pažljivo odvojite od tave pomoću špatule te ga po želji okrenite da se malo zapeče i s druge strane. Omlet prebacite na tanjur, te ga premažite s malo grčkog jogurta i napunite s 2-3 žlice nadjeva od gljive i šunke. Preklopite i poslužite uz salatu po želji.
  5. Proces pripreme omleta ponovite još jednom, za drugu osobu i s preostala 2 jaja.

Omlet punjen gljivama

Objavljeno 24.01.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
11
0
Podijeli s prijateljima!