Najfiniji raw čokoladni mousse

Image
Jednostavno
4 osobe
30min

Ne zafrkavamo se kad kažemo da nam je ovaj mousse možda čak i bolji od “običnih” mousseva iz slastičarni.

Toliko kremast, a tako pun bogatog čokoladnog okusa… poslužite ga u lijepoj čaši vašim gostima i garantiramo da neće prepoznati da se radi o zdravijem desertu bez hrpe dodatnih kalorija u obliku šećera. Osim toga, brže ćete ga pripremiti nego običan mousse.

Trebate li još koji plusić za ovaj desert na “kuhinjskoj to-do listi”? :)

mousse

Sastojci (za 4 osobe):

mousse

Priprema:

  1. Datulje prelijte vrućom vodom i ostavite barem sat vremena (najbolje je ovo napraviti večer prije pripreme deserta da ne morate ništa čekati).
  2. Na pari, na laganoj do umjerenoj vatri otopite kakao maslac, često miješajući. Ne smije mu se previše dići temperatura, tek toliko da se otopi.
  3. Maknite s vatre pa pjenjačom umiješajte kakao prah. Zatim umiješajte i kokosovo mlijeko, sipajući malo po malo. Tucite koju minutu pjenjačom da se sve poveže.
  4. Zatim sve prebacite u veći kuhinjski blender, dodajte aromu vanilije, mrvicu soli te ocijeđene datulje i sve dobro izblendajte nekoliko minuta da postane jako pjenasto. Po potrebi i ukusu dodajte malo stevije.
  5. Kad se sve lijepo izmiksalo i povezalo (bit će dosta tekuće), prelijte smjesu u 4 lijepe čaše. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći, da se mousse stisne.
  6. Prije posluživanja po želji ukrasite mousse s malo grčkog jogurta ili kokosovog vrhnja, te pospite struganom tamnom čokoladom. 

mousse

Objavljeno 28.08.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti