Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Najdraži su mi recepti koji nastanu iz traženja „što da napravim sa sastojcima koje imam u stanu, a ne da mi se do dućana“, a rezultat bude – savršen. Upravo takvi su ovi muffini koji su me potpuno oduševili i mislim da ću ih sad redovno raditi kad god poželim pojesti nešto slatko.
Sastojci za 10-12 muffina:
- 90 g + 2 žlice zobenog brašna
- 95 g bademovog brašna
- 1/4 žličice soli
- 3/4 žličice praška za pecivo
- 2 jaja, lagano umućena
- 80 ml javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml mlijeka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica jabučnog octa ili svježe ocijeđenog limuna
- 200 g zaleđenih malina
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalupe za muffine pošpricajte kokosovim uljem u spreju.
- U većoj posudi pomiješajte 90 g zobenog brašna, bademovo brašno, sol i prašak za pecivo.
- U drugoj posudi pomiješajte jaja, javorov sirup, ekstrakt vanilije, mlijeko, maslinovo ulje i jabučni ocat.
- Kad ste vlažnu smjesu dobro promiješali polako joj dodajte suhu smjesu, uz stalno miješanje.
- Miješajte dok se ne razbiju sve grudice.
- U maloj posudi pomiješajte zaleđene maline i 2 žlice bademovog brašna, a potom te maline nježno umiješajte u smjesu brašna i jaja.
- Smjesu razdijelite u kalupe za muffine, do 3/4 dubine kalupa.
- Pecite 20-ak minuta, odnosno dok čačkalica kojom probodete muffin ne bude suha, što znači da je muffin i iznutra pečen.
- Kad su muffini pečeni, ostavile ih 10-ak minuta da se hlade pa izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade.
Izvrsni su za doručak, ali i kao desert ili međuobrok.
Objavljeno 14.04.2020.