Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Mendiants - preukusni čokoladni zalogaji po francuskom receptu

Image
Jednostavno
5 osobe
15min

Ovi jednostavni, a preukusni čokoladni zalogaji ukrašeni suhim i orašastim voćem pripremaju se u blagdansko vrijeme u Francuskoj. Naziv im potječe od latinskog mendicans, odnosno prosjaci, a u vezi je s katoličkim redovima koji su prisegnuli na siromaštvo.

Svaki plod označava jedan red i boje njihovih halja. Lješnjaci (smeđa) - karmelićane, bademi (bijela) - dominikance, grožđice (siva) - franjevce, suhe smokve (ljubičasta) - augustince.

Izaberite kvalitetnu tamnu čokoladu i ukrasite ih ili ovim klasičnim dodacima ili po vlastitoj želji. Odlični su i u kombinaciji s bučinim sjemenkama, preprženim sezamom, cvijetom soli, brusnicama, pistacijama, ružinim laticama...

mediants

Pripremite, za otprilike 20 komada:

  • 150 g tamne čokolade
  • grožđice
  • lješnjake
  • bademe
  • suhe smokve

mediants

Postupak:

  1. Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
  2. Tepsiju obložite papirom za pečenje pa žlicom nanesite hrpice kružnog oblika.
  3. Malo protresite tepsiju da se razliju u diskove i posipajte ih sjeckanim suhim i orašastim voćem.
  4. Ostavite da se čokolada ohladi i stegne.
  5. Pažljivo odvojite od papira za pečenje i poslužite ili pospremite u metalnu kutiju.

Objavljeno 07.01.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti