Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Zatvorite oči i zamislite lava cake. Žlicu nježno zabadate u kolač, on probija koru i iz kolača kreće curiti slasna čokolada. Divno, zar ne? E sad zamislite ovo, pred vama je low carb lava cake!
Moguće je samo kod nas!
Pred vama je još jedan omiljeni desert interpretiran na naš, zdraviji način. Jednostavan i topao čokoladni desert sa slatkim “srcem” od tekuće čokolade, a bez brašna i šećera… može li bolje?
Sastojci (za 3-4 ramekina):
- 70 g tamne čokolade bez šećera
- 60 g kokosovog ulja
- 1/4 žličice arome vanilije
- 3 jaja
- Prstohvat himalajske soli
- Kokosovo ulje za mašćenje kalupa
Priprema:
- Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće te otopite na pari zajedno s kokosovim uljem. Čim su se čokolada i kokosovo ulje otopili, maknite s vatre i umiješajte aroma vanilije. Ostavite da se prohladi barem 15 minuta, često miješajući pjenjačom. Smjesa se mora ohladiti, ali ne i stvrdnuti. Pećnicu upalite na 200°C.
- Dok se čokolada hladi, kokosovim uljem namastite male ramekine (keramičke posudice za pečenje promjera oko 7 cm).
- Jaja miksajte mikserom oko 2-3 minute, dok ne postanu pjenasta. Dodajte mali prstohvat himalajske soli. Zatim ugasite mikser, te kuhačom umiješajte i prohlađenu otopljenu čokoladu.
- Kad se smjesa dobro povezala, ulijte ju u ramekine tako da smjese u svakom ramekinu bude gotovo do vrha. Stavite u ugrijanu pećnicu, te odmah smanjite temperaturu pečenja na 175°C. Pecite oko 7-8 minuta, tako da se gornji dio kolača ščvrsne, a sredina ostane tekuća. Izvadite iz pećnice pa ostavite par minuta da se prohladi.
- Poslužite toplo, uz dodatak šumskog voća po želji.
Objavljeno 09.05.2021.