Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Jeste spremni za ovo? Low carb lava cake!

Image

Zatvorite oči i zamislite lava cake. Žlicu nježno zabadate u kolač, on probija koru i iz kolača kreće curiti slasna čokolada. Divno, zar ne? E sad zamislite ovo, pred vama je low carb lava cake! 

Moguće je samo kod nas!

Pred vama je još jedan omiljeni desert interpretiran na naš, zdraviji način. Jednostavan i topao čokoladni desert sa slatkim “srcem” od tekuće čokolade, a bez brašna i šećera… može li bolje?

low carb lava cake

Sastojci (za 3-4 ramekina):

lava cake

Priprema:

  1. Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće te otopite na pari zajedno s kokosovim uljem. Čim su se čokolada i kokosovo ulje otopili, maknite s vatre i umiješajte aroma vanilije. Ostavite da se prohladi barem 15 minuta, često miješajući pjenjačom. Smjesa se mora ohladiti, ali ne i stvrdnuti. Pećnicu upalite na 200°C.
  2. Dok se čokolada hladi, kokosovim uljem namastite male ramekine (keramičke posudice za pečenje promjera oko 7 cm).
  3. Jaja miksajte mikserom oko 2-3 minute, dok ne postanu pjenasta. Dodajte mali prstohvat himalajske soli. Zatim ugasite mikser, te kuhačom umiješajte i prohlađenu otopljenu čokoladu.
  4. Kad se smjesa dobro povezala, ulijte ju u ramekine tako da smjese u svakom ramekinu bude gotovo do vrha. Stavite u ugrijanu pećnicu, te odmah smanjite temperaturu pečenja na 175°C. Pecite oko 7-8 minuta, tako da se gornji dio kolača ščvrsne, a sredina ostane tekuća. Izvadite iz pećnice pa ostavite par minuta da se prohladi.
  5. Poslužite toplo, uz dodatak šumskog voća po želji.

lava cake

Objavljeno 23.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!