Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Low-carb krekeri kao izvrsno rješenje za grickanje uz film!

Image
Jednostavno
2 osobe
35min

Svima nam je jasno da su grickalice poput čipsa, smokija i sličnih pune loših masti i ugljikohidrata i praznih kalorija. No, ako napravite sami svoje krekere možete u njima uživati uz film ili seriju. Ali i u bilo kojoj drugoj prigodi.

Sastojci:

  • 60 g bademovog brašna
  • 15 g kokosovog brašna
  • 20 g psyllium ljuskica
  • 120 ml tople vode
  • Sol

krekeri

Postupak:

  1. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
  2. U srednje velikoj posudi pomiješajte bademovo brašno, kokosovo brašno, psyllium i sol. Polako, uz stalno miješanje dodajte vodu i izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Oko minutu rukama mijesite smjesu dok ne postane mekana i elastična.
  3. Ako vam se smjesa čini presuhom dodajte po pola žličice vode, a ako je prevlažna dodajte po 1/2 žličice psylliuma.
  4. Smjesa bi trebala biti vlažna, ali se ne bi smjela lijepiti za vaše dlanove.
  5. Sad smjesu stavite između dva papira za pečenje pa je izvaljajte dok ne dobijete debljinu od oko 1-1,5 cm.
  6. Maknite gornji papir za pečenje pa sad nožem ili rezačem za pizzu narežite kvadrataste krekere željene veličine.
  7. Na protvan preselite papir za pečenje i na njemu krekere i pecite dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju što bi trebalo biti dovoljno oko 20-25 minuta. Savjetujem da ih nakon prvih 15-ak minuta pečenja provjeravate svakih 5 minuta, da vam se ne prepeku.
  8. Krekeri bi trebali biti hrskavi. Kako se krekeri budu hladili kad ih izvadite iz pećnice tako će postajati sve hrskaviji.

Možete ih držati u hladnjaku u zatvorenoj posudi.

Objavljeno 01.08.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti