I ovo je moguće: Kruh od sira!

Image

Jedan jako fini kruhek! Bez dizanja, bez miješenja i previše prljanja suđa, gotov za čas.

kruh od sira

Sastojci (za kalup veličine 20x10 cm):

  • 200 ml mlijeka po želji (kravlje ili npr. zobeno)
  • 2 žličice jabučnog octa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica svježe mljevenog lana
  • 115 g naribanog gauda ili ementaler sira
  • 120 g zobenog brašna (ili pirovog)
  • 1 žličica himalajske soli
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • Prstohvat stevije

kruh od sira

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 200°C. U jednoj zdjeli pomiješati mlijeko, ocat, maslinovo ulje, lan i ribani sir. Ostavite da odstoji 5 minuta.
  2. U drugoj zdjeli pjenjačom povezati i prosijati suhe sastojke: brašno, sol, sodu, suhi češnjak i steviju. Ulijte mokre sastojke u suhe te povežite vilicom ili pjenjačom.
  3. Prebacite smjesu u silikonski kalup poprskan  malo kokosovog ulja u spreju (ili običan lim obložite papirom za pečenje). Poravnajte smjesu i pecite oko 30-35 minuta (napravite probu čačkalicom). Ohladite prvo u kalupu, a zatim prebacite na kuhinjsku rešetku da se ohladi do kraja. Najbolji je još mlaki.

kruh od sira

Objavljeno 29.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
12
0
Podijeli s prijateljima!