Kruh od heljdine kaše i chia sjemenki

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
100min

Iako iznimno rijetko jedem kruh, katkad mi nedostaje, za neke laganije sendviče, namaze ili tostiran uz finu krem juhu. Budući da dosta namirnica izbjegavam, to me poprilično limitira kad baš za sebe nešto kuham ili pečem. Ovaj kruh mi je zbog toga odličan, kako u slanoj, tako i u slatkoj varijanti.

Recept koji dijelim s vama je za slani kruh, no slatki pripremite tako da umjesto soli stavite 2-3 žlice meda ili javorovog sirupa i dodate cimet, prstohvat vanilije u prahu i malo narančine korice.

heljda

Pripremite:

  • 300 g heljdine kaše  
  • 3 žlice chia sjemenki  
  • 2 žlice psyllium ljuskica  
  • 250 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • himalajsku sol  
  • 2 žličice praška za pecivo
  • bučine sjemenke po želji

heljda

Postupak:

Heljdinu kašu skuhajte i stavite sa strane. Pomiješajte chia sjemenke i psyllium pa prelijte vodom i ostavite 20ak minuta, da se napravi gelasta smjesa.

Pećnicu zagrijte na 160C.

Pomiješajte s heljdinom kašom, dodajte maslinovo ulje, sol i prašak za pecivo. Štapnim mikserom blendajte, da usitnite dio kaše u pastu. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu.

Poravnajte, posipajte bučinim sjemenkama.

Pecite 90 minuta. Izvadite iz pećnice i kratko ostavite u kalupu, zatim pažljivo izvadite i prebacite na rešetku, da se u potpunosti ohladi.

Kruh nakon pečenja malo "padne". Ako vam to smeta, nemojte upotrijebiti psyllium ljuskice, ali onda dodajte još žlicu chia sjemenki i žlicu mljevenog lana.

Objavljeno 23.01.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti