Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kruh od banane s orasima, koji daju dodatni šmek!

Image
Jednostavno
4 osobe
60min

Kad pripremate kruh od banane (banana bread) ono što od njega očekujete je sljedeće: želite da bude sočan, bogat okusom, da ima lijepu teksturu, da je nutritivno bogat i zdrav.

Ovaj recept koji vam danas donosimo će vam pomoći da napravite kruh od banane koji zadovoljava sve navedene kriterije.

Sastojci:

  • 5 jako zrelih banana
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g integralnog pšeničnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice cimeta
  • Prstohvat soli
  • 60 g oraha

bread

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U protvan za kruh stavite papir za pečenje ili ga premažite žlicom kokosovog ulja.
  2. U srednje velikoj posudi vilicom stisnite banane, tako da dobijete jednoličnu kašicu.
  3. Smjesi dodajte jaje i ekstrak vanilije pa dobro promiješajte i stavite sa strane.
  4. U dugoj posudi pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo i sol.
  5. Sad suhe sastojke dodajte mokrima i sve dobro promiješajte.
  6. Orahe usitnite nožem pa ih dodajte u smjesu.
  7. Smjesu istresite u pripremljeni protvan pa stavite peći.
  8. Pecite 50-60 minuta, odnosno dok čačkalica kojom probodete kruh ne bude suha, što je znak da je kruh i unutra dovoljno pečen.

Ovaj kruh od banane možete čuvati na sobnoj temperaturi 2-3 dana, a u hladnjaku 7-10 dana. Također, možete ga i zamrznuti.

Objavljeno 15.06.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti