OTVORENA PRVA FITNESS.com.hr TRGOVINA U ZAGREBU // KLIK ZA DETALJE!
.

Jesenjska divota: Košarice s kremom od bundeve

Image
Uz malo truda
4 osobe
30min

Bundeva, kraljica jeseni, zbilja je toliko svestrana da se može uklopiti u apsolutno svako jelo. Zapečena, kuhana, pire pa čak i sirova vrlo je primamljivog okusa. Osobno najviše volim koristiti hokaido i butternut bundevu zbog njihove specifične slatkoće i mirisa poput neke voćke. Jesen je doba kada su one najslađe i kada im je zapravo i sezona no mogu se čuvati i jesti tijekom cijele godine.

Bundevu sam, do sada, isprobala u raznim kombinacijama i teško je reći koja mi je omiljena no spoj s čokoladom zbilja je nenadmašiv.

Ovaj put donosim recept za košarice od badema, datulja i kakaa punjene kremom od bundeve i javorovog sirupa. Zbilja su fantastične i vrlo jednostavne za pripremiti.

kosarice bundeva

Sastojci za košarice:

  • 2,5 šalice badema (kupi OVDJE)
  • 1 šalica otkoštenih datulja (datulje prethodno namočite u toploj vodi sve dok ne omekšaju) (kupi OVDJE)
  • 2 žlice kakaa (kupi OVDJE)
  • 2 žlice maslaca od kokosa
  • 1/2 žličice vanilije u prahu
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Staviti grijati pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. Kalupe za muffine (najbolje silikonske) ili kalupe za tart obložiti trakicama papira za pečenje. Dakle odrezati trakice debljine 1 cm i obložiti unakrsno dvije trakice po kalupu kako bi lakše mogli izvući pečene košarice.
  3. U multipraktiku usitniti bademe skroz u brašno, dodati sol, kakao i vaniliju te nekoliko trenutaka miksati da se ujedine. Dodati otopljeni kakao maslac te otkoštene i ocijeđene datulje. Miksati sve dok se datulje ne usitne i smjesa se na pritisak povezuje. Smjesa će biti pomalo mrvičasta. Ako je previše suha, dodati malo ulja od kokosa.
  4. U pripremljene kalupe stavljati smjesu (cca. 2 žlice smjese po kalupu no to ovisi o veličini vašeg kalupa) te dobro utisnuti rukama po dnu i sa strane kalupa, tvoreći košaricu. Košarica ne smije imati pukotina niti rupa te mora imati istu debljinu sa svih strana.
  5. Staviti košarice peći u zagrijanu pećnicu cca. 10-15 minuta. Košarice su pečene kada su se stvrdnule i lagano potamnile.
  6. Izvaditi košarice iz pećnice te pustiti da se ohlade u kalupu. Košarice punite kremom dok su u kalupu i stavite u hladnjak da se stisnu. Pripazite prilikom vađenja košarica iz kalupa jer su poprilično krhke.

kosarice od bundeve

Sastojci za kremu:

  • 1 šalica pirea od bundeve (koristila sam hokaido bundevu koju sam na pari skuhala i smiksala štapnim mikserom)
  • 1/2 šalice napitka od badema (ili od nekog drugog biljnog napitka)
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica brašna od tapioke (+ 2 žlice vode za otopiti)
  • 1/2 žličice vanilije u prahu
  • 1/2 žličice cimeta u prahu

Priprema:

  1. Otopiti brašno od tapioke u vodi i pripaziti da ne ostanu grudice.
  2. U blender staviti sve sastojke i dobro izblendati. Prebaciti u posudu za kuhanje te na laganoj vatri zagrijati kremu uz miješanje.
  3. Pustiti da se krema skroz ohladi i puniti ohlađene košarice s ohlađenom kremom. Po želji možete ukrasiti košarice otopljenom čokoladom i zrnima kakaa (preporučujem)

Košarice čuvati u hladnjaku.

kosarice od bundeve

Objavljeno 10.11.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti