Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Keto tiramisu - talijanska slastica kojoj ne možemo odoljeti!

Image
Uz malo truda
4 osobe
45min

Tiramisu je definitivno jedan od najpoznatijih deserta na svijetu. Ovu talijansku slasticu odlikuje sloj biskvita umočen u kavu i mekana mascarpone krema. Danas donosimo recept za keto verziju ovog divnog kolača.

Osim što je sastavom prihvatljiviji, ovaj kolač je i puno jednostavniji za pripremu, od klasične varijante.

tiramisu

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 130 g eritrita
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 140 g bademovog brašna

Mascarpone krema:

  • 475 ml slatkog vrhnja
  • 260 g mascarpone sira
  • 4 žlice eritrita u prahu

Dodatno:

  • 240 ml kave
  • 4 žlica kakaa u prahu

tiramisu

Postupak:

Priprema biskvita:

  1. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i ostavite ih u dvije posude. Bjelanjke mikserom umutite do čvrstog snijega pa ostavite da stoji.
  3. Žumanjcima dodajte eritrit pa miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte otopljeni maslac i prašak za pecivo pa dalje miješajte. Na kraju dodajte bademovo brašno i sve dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Nježno u smjesu s brašnom, umiješajte snijeg bez previše miješanja kako bi se snijeg očuvao.
  5. U protvan stavite papir za pečenje pa istresite smjesu. Pecite 10-15 minuta pa izvadite iz pećnice i ostavite 1-2 sata, da se biskvit potpuno ohladi.

Priprema mascarpone kreme:

  1. Mutite slatko vrhnje dok ne počinje poprimati oblik šlaga.
  2. U drugoj posudi pomiješajte mascarpone i eritrit.
  3. Koristeći silikonsku špatulu, umiješajte šlag i mascarpone, također bez previše miješanja kako biste zadržali strukturu šlaga.

Kad ste pripremili kremu i biskvit krećete sa zadnjim koracima:

  1. Kavu izlijte u dublju posudu. Biskvit narežite tako da dobijete trakice nalik piškotama.
  2. Pola trakica namočite u kavu pa poslažite jednu do druge na tacnu ili tanjur na kojoj ćete držati kolač.
  3. Kad se naslagali cijeli sloj, preko njega premažite polovicu mascarpone smjese.
  4. Potom preostali dio biskvita također uronite u kavu pa posložite po kremi.
  5. Potom biskvit premažite preostalom kremom.
  6. Dekorirajte po vrhu kakaom u prahu pa stavite u hladnjak na barem 3 sata.

Objavljeno 18.03.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti