Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na 14-dnevni KETO jelovnik za mršavljenje s receptima. Ograničena količina i broj dana!
Za krafne i donute (krafnice s rupom) sam uvijek mislila da nema šanse da se i to uspije napraviti u nekoj low-carb ili keto varijanti, a da okus i dalje bude fin i da uživamo u svakom zalogaju. No, srećom, prevarila sam se.
Oko ove pripreme se trebate malo potruditi, ali isplatit će se!
Sastojci za donute:
- 120 g kiselog vrhnja
- 60 g vrhnja za šlag
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 45 g kokosovog brašna
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 45 g eritrita
- Prstohvat soli
Za valjanje:
- 45 g eritrita
- 1 žličica cimeta
Za pečenje:
- 60 ml kokosovog ulja
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U većoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, vrhnje za šlag, jaja i ekstrakt vanilije.
Polako u ovu mješavinu dodajte suhe sastojke, uz stalno miješanje.
Koristeći kalup za donute (ili onaj za muffine pri čemu ćete u svaki staviti zgužvanu kuglicu papira za pečenje), izlijte polako smjesu, tako da svaki kalup napunite do 3/4 visine, pa stavite u pećnicu na 10-15 minuta, odnosno dok ne dobiju čvrstu koricu.
Izvadite donute iz pećnice i ostavite da se ohlade.
Sad u tavu stavite kokosovo ulje da se zagrije a svaki donut ispecite po 2 minute sa svake strane, da dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Na tanjuriću pomiješajte eritrit i cimet pa svaki donut nakon pečenja uvaljajte u tu mješavinu pa stavite na papirnati ubrus.
Uživajte!
Objavljeno 26.03.2021.