Keto donut – ukusne krafnice za savršen početak dana!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
30min

Za krafne i donute (krafnice s rupom) sam uvijek mislila da nema šanse da se i to uspije napraviti u nekoj low-carb ili keto varijanti, a da okus i dalje bude fin i da uživamo u svakom zalogaju. No, srećom, prevarila sam se.

Oko ove pripreme se trebate malo potruditi, ali isplatit će se!

Sastojci za donute:

  • 120 g kiselog vrhnja
  • 60 g vrhnja za šlag
  • 4 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 45 g kokosovog brašna
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 45 g eritrita
  • Prstohvat soli

Za valjanje:

  • 45 g eritrita
  • 1 žličica cimeta

Za pečenje:

  • 60 ml kokosovog ulja

donut

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U većoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, vrhnje za šlag, jaja i ekstrakt vanilije.

Polako u ovu mješavinu dodajte suhe sastojke, uz stalno miješanje.

Koristeći kalup za donute (ili onaj za muffine pri čemu ćete u svaki staviti zgužvanu kuglicu papira za pečenje), izlijte polako smjesu, tako da svaki kalup napunite do 3/4 visine, pa stavite u pećnicu na 10-15 minuta, odnosno dok ne dobiju čvrstu koricu.

Izvadite donute iz pećnice i ostavite da se ohlade.

Sad u tavu stavite kokosovo ulje da se zagrije a svaki donut ispecite po 2 minute sa svake strane, da dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Na tanjuriću pomiješajte eritrit i cimet pa svaki donut nakon pečenja uvaljajte u tu mješavinu pa stavite na papirnati ubrus.

Uživajte!

Objavljeno 26.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti