Poklanjamo ti kupon kod za 10% popusta u webshopu

Keto čokoladni kuglof za sve ljubitelje ovog starog kolača

Image
Uz malo truda
4 osobe
60min

Moja mama oduvijek radi kuglofe. To nam je najdraža slastica uz poslijepodnevni čaj ili kavu.

Kako bih ih razveselila, zadnji put kad sam posjećivala roditelje napravila sam svoju verziju kuglofa i ponijela im na testiranje. Njihova istančana nepca su odobrila i pohvalila ovaj recept, pa ga dijelim s vama.

Sastojci:

Za posipanje: eritrit u prahu (naruči ovdje)

kuglof

Postupak:

Jaja izvadite iz hladnjaka i ostavite da se spuste na sobnu temperaturu. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Savjetujem da za ovaj recept koristite silikonski kalup za kuglof, jer bi vam se kolač u klasičnom, metalnom mogao zalijepiti.

U posudi pomiješajte sve suhe sastojke i stavite sa strane. U drugoj posudi umutite jaja, maslac, mlijeko i ekstrakt vanilije i miksajte dok nije sve lijepo sjedinjeno.

Dok se smjesa miješa, polako dodajte suhe sastojke, uz stalno miješanje, kako biste izbjegli nastajanje grudica.

Smjesu istresite u kalup za kuglof i pecite 50-60 minuta, odnosno dok čačkalica kojom ste proboli kolač ne bude suha, što znači da je kolač i iznutra pečen.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi pa tek onda vadite iz kalupa.

Ad se kolač potpuno ohladi, po želji ga pospite eritritom u prahu.

Ovaj kolač možete držati u zatvorenoj posudi, na sobnoj temperaturi, par dana.

Objavljeno 22.02.2021.

Trebate savjet stručnjaka? Tu smo za vas

Besplatne savjete možete dobiti od fitness trenera i nutricionista zaposlenih u Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu.


Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti