Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Kelj na karameliziranom luku - zdrav i prefin prilog!

Image
Uz malo truda
2 osobe
45min

Kelj je definitivno jedna od zdravijih namirnica koju može ukomponirati na svoj redoviti meni.

No, kad ste je se posljednji put sjetili i pojeli? Ako je odgovor davno ili skoro nikad, onda je vrijeme da to sada promijenite.

Osim što je prepun minerala i vitamina, kelj se stvarno može pripremati na bezbroj načina, a mi vam danas donosimo recept za jednu njegovu verziju na karameliziranom luku kao prilog.

Uz sve će vam biti dovoljan samo jedan konkretan komad mesa. Ja sam recimo pridružila pileći file. 

Sastojci:

  • malo kokosovog ulja ili 1 žlica maslaca
  • 1 srednje veliki luk
  • 1/2 svježeg kelja
  • prstohvat soli
  • malo papra

Priprema:

U velikoj tavi rastopite maslac ili zagrijte kokosovo ulje na srednje jakoj vatri.

Dodajte luk koji ste prethodno narezali na tanke kolutove.

Pirjajte sve na laganoj do srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, sve dok luk ne omekša i karamelizira se. 

Potom dodajte prstohvat soli, malo papra, dvije žlice vode i kelj koji ste prethodno isto malo usitnili.

Poklopite i kuhajte još oko 5 minuta.

Dobro promiješaj i poslužite uz neki komad mesa, primjerice pileći file. Dobili ste upravo ručak za pet.

Objavljeno 31.01.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti