Ekskluzivna ponuda
    
    
                                    
                                        
                                    
                                    Uz malo truda
                                
                                
                                    
                                        
                                    
                                    4 osobe
                                
                                
                                    
                                        
                                    
                                    40min
                                
                            Jesen je vrijeme koje mnogi jedva čekaju radi uživanja u jesenskim plodovima. To je vrijeme kestena, buče i sličnih plodova s kojima se može napraviti niz divnih i zdravih obroka.
Donosimo jednostavan recept za juhu od buče ili bundeve.

Sastojci:
- 1 grincajg za juhu
 - 1 hokkaido buča
 - komad đumbira cca 2x4cm
 - 1 manja glavica luka
 - bučine i/ili suncokretove sjemenke
 - kokosovo mlijeko (kremu)
 
Postupak:
- Buču prerezati i izvaditi koštice. Nasjeckati na kockice i staviti kuhati tako da je voda prekrije.
 - Dok se kuha, zdinstati luk, mrkvu, celer, korijen peršina i korabicu (grincajg).
 - Nakon nekih 15-20 min kuhanja ubaciti u posudu u kojoj se kuha buča.
 - Oguliti đumbir, narezati na kockice i dodati u lonac ostalom povrći. Posoliti i popapriti po želji.
 - Sve skupa kuhati još 10-ak minuta. Nakon toga zblendati štapnim mikserom, a ako treba vode dodati da juha bude gusta koliko želite.
 - Bučine i suncokretove sjemenke popržiti na suhoj tavici dok ne počnu krckati, pa ih ubaciti u juhu, poškropiti kokosovim mlijekom.
 

Objavljeno 16.10.2019.