Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Famozna patlidžan pizza koju ćete instantno zavoljeti!

Image
Uz malo truda
2 osobe
45min

Pizzu volim više od ičeg i uvijek bih je mogla jesti. Znam da nisam jedina. Priuštim si je tu i tamo, volim je raditi i kod kuće, a najviše volim isprobavati njezine inačice. Jedna koju sam ovo ljeto često radila jest patlidžan pizza.

Nadjev je isti kao i na klasičnoj pizzi (koji uvijek možete proizvoljno nadograditi) dok je baza patlidžan. To je ujedno i jedina namirnica oko koje se morate pozabaviti tijekom pripreme, ali nije ništa komplicirano.

Sve će vam se na kraju isplatiti. Vjerujte mi na riječ. Ako je danas kod vas pizza day, onda je ovo odlična prilika da testirate ovaj recept. 

Sastojci:

  • 1 patlidžan 
  • 1 žlica himalajske soli
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1/4 žličice origana i(li) dodatnih začina po želji
  • 10 listova svježeg bosiljka
  • 30 g naribanog parmezana
  • 50 g mozzarelle
  • 3 režnja češnjaka
  • 400 g oguljenih i nasjeckanih rajčica

Priprema:

Patlidžan dobro operate i narežite na ploške debljine dva centimetra. Poslažite ih na papirnate ubruse, posolite s obje strane i pričekajte da obrusi upiju višak tekućine.

U međuvremenu zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa prodinstajte sitno nasjeckani češnjak. Potom dodajte rajčice, začine po želji pa kuhajte dok se ne zgusne. Vilicom slobodno zdrobite rajčice kako biste dobili salsu.

Kad patlidžan ispusti višak tekućine, lagano ga pobrišite s papirnatim ubrusom kako biste pokupili sve ostatke tekućine.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite kolutove patlidžana, prelijte ih s malo maslinovog ulja i pospite začinima.

Pecite ih 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Za to vrijeme sitno nasjeckajte listove bosiljka i pomiješajte ih s parmezanom i mozzarellom narezanom na kockice.

Izvadite patlidžane iz pećnice, stavite na svaki kolut umak od rajčice, bosiljak i mješavinu sira koju ste prethodno priredili

Peci sve skupa pecite još sedam minuta, dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnu boju.

Objavljeno 07.09.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti