Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Domaći i mirisni bagelsi od pira s kojima možete započeti dan

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
45min

Nisam baš osoba od kruha i pekarskih proizvoda, ali kad mi se baš jedu, onda se potrudim da to bude neka domaća senzacija.

Nedavno sam pronašla ovaj recept za bagelse, a cijeloj toj priči privukla me jedna fotka na Instagramu gdje sam zapazila moćan i raskošan bagel s lososom, salatom i raznoraznim dodacima.

Pa, ovaj vikend sam si ih bome priuštila i dala malo truda oko svega. Naglasak je ovdje bio na pirovom brašnu. Bagelsi su ispali sjajni, meki, izdašni, ukusni. 

Sastojci:

  • 600 ml mlake vode
  • 2 žličice himalajske soli
  • 500 g običnog brašna
  • 500 g integralnog pirovog brašna
  • 2 paketa suhog kvasca
  • 1 prstohvat eritrita 

Za kuhanje:

  • 1 šaka sjemenki sezama i maka (ili još nešto po želji)
  • 2 žlice eritrita
  • 1 žličica sode bikarbone

Priprema:

U velikoj posudi pomiješajte mlaku vodu i sol te dodajte 2/3 prosijanog brašna. Napravite malu rupu i u nju umetnite kvasac (pomiješajte kvasac, prstohvat eritritrita i malo tople vode za kvasac).

U posudi prosijte preostalo brašno i pričekajte da se kvasac digne.

Nakon što se kvasac digne razvaljajte tijesto. Ostavite oko sat vremena da odstoji prekriveno krpom.

Tijesto potom podijelite na 16 jednakih dijelova. Svaku kuglicu zatim dobro umijesite, pa je pobrašnjenim rukama oblikujte u bagel. Ostavite tako bagelse na pobrašnjenoj površini 10 minuta da još malo narastu.

U međuvremenu zakuhajte vodu s dodatkom sode bikarbone i eritrita. Stavite kruščiće u kipuću vodu i kuhajte sa svake strane oko 30 sekundi.

Pripremite u međuvremenu tanjur sa sjemenkama. Pomoću cjedila uzmite kruščić, namočite ih u sjemenke, a zatim ih stavite na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Zagrijte pećnicu i pecite svoje bagelse u ventiliranom načinu rada oko 20 minuta na 220°C. 

Objavljeno 02.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti