Ekskluzivna ponuda
    
    
                                    
                                        
                                    
                                    Uz malo truda
                                
                                
                                    
                                        
                                    
                                    2 osobe
                                
                                
                                    
                                        
                                    
                                    20min
                                
                            Nedavno sam se malo igrala sa savijačom i odlučila dosadašnje kore zamijeniti onima od heljde.
Neke sastojke sam malo ublažila i kompenzirala nečim durgim ili pak izostavila, a sve na preporuku prijateljice koja je isprobala ovaj recept i rekla da joj baš paše ova, nazovimo je, light verzija.
Možda će vam se činiti da su neki ključni sastojci izostavljeni, ali vjerujte mi, ova verzija savijače je i više nego ukusna.
Sastojci:
- 1 pakiranje heljdinih kora
 - 400 g blitve
 - 1 jogurt
 - 500 g posnog sira
 - himalajska sol i papar
 - kokosovo ulje
 

Priprema:
- Blitvu sitno nasjeckajte. Pomiješajte je s posnim sirom, jogurtom, pa potom dodajte sol i papar. Sve dobro promiješajte.
 - Svaku koru premažite kokosovim uljem. Pospite nadjevom i zarolajte (ja sam rolala dvije kore istovremeno).
 - Savijaču potom prije pečenja premažite blago kokosovim uljem.
 - Pecite je oko 15 minuta na 200 °C.
 
Objavljeno 21.02.2020.