Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Tiramisu je kolač i slastica koju mnog među nama obožavaju. No, isto tako, ako barem malo pazite na prehranu i unos nepotrebnih kalorija, svjesni smo da klasično pripremljen tiramisu nije baš najzdravije i najsretnije rješenje. No, to ne znači da se trebamo oprostiti s ovim kolačem, jednostavno možemo uživati u njegovoj zdravoj varijanti.
Pred vama je recept za zdravi tiramisu, s malo ugljikohidrata, koji mogu jesti svi koji paze na liniju.
Sastojci za „kore“:
- 200 g bademovog brašna
- 4 jaja, sobne temperature
- 30 g maslaca, sobne temperature
- 100 g sladila po želji, u prahu
- 60 ml bademovog mlijeka
- ekstrakt badema
- 20 g whey proteina, okus vanilija (naruči ovdje)
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
Sastojci za kremu:
- 1 kg mascarpone sira
- 100 g sladila po želji, u prahu
- ekstrakt vanilije
- kakao prah, za posipanje
- 2 duga espressa, za natapanje
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
- Svi sastojci trebaju biti na sobnoj temperaturi.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
- U drugoj posudi pomiješajte žumanjke, sladilo, bademovo mlijeko i ekstrakt badema.
- U odvojenoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke.
- Nježno smjesu sa žumanjcima umiješajte u snijeg od bjelanjaka a potom polako dodajte suhe sastojke. Nemojte previše miješati da što više zadržite pjenastu strukturu.
- Smjesu istresite u protvan i pecite 35-45 minuta. Znat ćete da je pečeno kad čačkalica kojom probodete smjesu bude suha.
- Kad je gotovo, izvadite i ohladite pa smjesu prerežite na 2 ili 3 jednako debela dijela.
- Skuhajte 2 jaka espressa i prerezane „kore“ dobro natopite kavom.
- Pomiješajte mascarpone sa sladilom i ekstraktom vanilije pa smjesu podijelite na onoliko dijelova koliko imate „kora“.
- Prvu koru premažite prvim dijelom smjese pa bogato pospite kakaom te poklopite sljedećom korom.
- Posložite red kore, red smjese koliko ih imate.
- Ovako gotov tiramisu stavite u hladnjak na barem 4-5 sati, da se prožmu sokovi i tiramisu dobije svoju sočnost i aromu.
Uživajte u svakom zalogaju!
Objavljeno 15.03.2020.