Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na kettlebelle, bučice i pločaste utege!

Ukusnim doručkom započnite dan: palačinke od heljde, zobene s bananom i čokoladom i smoothie od jabuke i badema

Image

Doručak je najvažniji obrok u danu. Započnite ga svaki dan nečim novim, ukusnim, šarenim i zasitnim. 

Uz dobar doručak, dan će započeti ljepše i ukusnije!

Palačinke od heljde s pireom od jabuka

Savršene, zasitne i fine, a opet malo drugačije palačinkice za one koji se zdravo hrane, ili jednostavno vole eksperimentirati s prehranom! Ove bezglutenske, veganske palačinke od heljde pravo su osvježenje i  idealne su za zasladiti si subotnje ili nedjeljno neradno jutro.

Mi smo ih iskombinirali s pireom od jabuka jer heljda i jabuka čine odličan spoj - osvježavajuć i slatkast pire od jabuke savršeno nadopunjuje orašast okus heljde. Vi ih dakako možete konzumirati i u drugim kombinacijama, npr. s kolutićima banane i sjeckanim lješnjacima, posutim s malo javorovog sirupa! Nećete se razočarati kako god okrenete.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 120 g dmBio integralnog brašna od heljde
  • 1 žličica dmBio praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice dmBio mljevenog lana
  • 1 banana
  • 1 žličica dmBio meda od bagrema
  • 250 ml dmBio napitka od badema
  • dmBio ulje kokosa, za pečenje palačinki
  • dmBio pire od jabuke, za mazanje palačinki
  • dmBio mješavina orašastih plodova, za posluživanje

Priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i mljeveni lan.
  2. U drugoj posudi vilicom dobro izdrobite zrelu bananu. Dodajte joj med  i mlijeko te promiješajte. Mokre sastojke ulijte u suhe te ih dobro izmiješajte pjenjačom.
  3. U teflonskoj tavi ugrijte malo kokosovog ulja te pecite manje palačinke na umjerenoj vatri dok se ne stegnu s obje strane, okrećući na pola puta.
  4. Poslužite s pireom od jabuke te sjeckanim orašastim plodovima i malo meda po želji.

palacinke heljda

Zobene pahuljice s bananom i čokoladom

Takozvane “prekonoćne zobene pahuljice” postaju sve popularnije. Zašto “prekonoćne”? Sve sastojke samo pomiješate večer prije i ostavljate u hladnjaku do jutra. Idealne su kao brzinski doručak na ona jutra kada Vam se baš posebno žuri, a želite imati unaprijed pripremljen hranjiv i zdrav obrok. Probajte našu kombinaciju s bananom i čokoladom, a kada vidite koliko su jednostavne i brze za napraviti, poželjet ćete eksperimentirati i s drugim kombinacijama

Pogledajte video:

Sastojci (za 1 osobu):

  • 1 banana
  • 60 g dmBio sitnih zobenih pahuljica
  • 1 žličica dmBio chia sjemenki
  • 1 žličica kakaa
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 šalice grčkog jogurta
  • 1 žličica dmBio meda od bagrema
  • 200 ml dmBio napitka od riže s kalcijem
  • Dekoracija
  • Malo dmBio fine gorke čokolade
  • Malo banane

Priprema:

  1. Bananu izdrobite vilicom u pire. Stavite u zdjelu pa dodajte zobene pahuljice, chiu, kakao, cimet, med, grčki jogurt i napitak od riže. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte u  staklenku.
  2. Dobro poklopiti staklenku i ostaviti da u hladnjaku odstoji do jutra.
  3. Ujutro samo otvoriti staklenku, dodati sjeckanu tamnu čokoladu, malo banane i uživati.

zobene pahuljice

Ukusan smoothie od jabuke i bademove paste

U dane kad nemate puno vremena za pripremanje doručka, a želite nešto zdravo i fino što će vas napuniti energijom i potrebnim hranjivim tvarima za optimalan početak dana - u rukavu imajte sastojke za ovaj odličan smoothie koji objedinjuje zobene pahuljice, pastu od badema, jabuke i cimet!

Kombinacija je pomalo nesvakidašnja i odlična, a dugo će vas držati sitima. Smoothie čak možete pripremiti i ranije ujutro, staviti u čašu s poklopcem pa pijuckati na putu do posla - idealno ako ste tip koji voli “tekući” doručak koji ne sjeda teško na želudac ili ne možete konzumirati doručak odmah rano ujutro.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 1 jabuka (slađa sorta)
  • 1 šalica dmBio napitka od badema
  • 1/2 šalice dmBio sitnih zobenih pahuljica
  • 2 žlice dmBio paste od bijelog badema
  • 1 žličica cimeta
  • Malo muškatnog oraščića
  • Matičnjak

Priprema:

  1. Jabuku dobro operite, očistite i narežite na manje komade (možete ostaviti koru jer je ona bogata vlaknima).
  2. U posudu blendera stavite jabuku, zobene pahuljice, cimet, muškatni oraščić, napitak od badema i pastu od bijelog badema. Zatvorite posudu i sve dobro izblendajte dok ne postane kremasto, oko 30 sekundi.
  3. Prelijte u čašu i poslužite. Po želji dekorirajte s još malo cimeta,  zobenih pahuljica i koji listićem matičnjaka.

smoothie

Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.

Objavljeno 26.03.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!