Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Crni kruh s heljdinim brašnom i lješnjacima

Image
Uz malo truda
6 osobe
120min

U posljednje vrijeme bombardiraju nas razni kruhovi. Recepti s kvasom, kvascem, pivom, sodom.. Pregršt je divnih kruhova koji mame na isprobavanje, a ako volite pomalo neobične kombinacije i bogate, orašaste okuse, vjerujem da ćete isprobati i ovaj recept.

Kombinacija crnog i heljdinog brašna, javovorov sirup i lješnjaci daju ovom kruhu divnu aromu, a ako želite da bude još posebnija, dodajte i koricu neprskane naranče.

crni kruh

Pripremite:

crni kruh

Postupak:

Odvojite pola koiličine vode, zagrijte, da ne bude prevruća. Dodajte kvasac, javorov sirup ili med i 2 žlice brašna. Ostavite 15ak minuta, da se kvasac digne pa dodajte ostatak brašna i vode, sol i maslinovo ulje. Mijesite par minuta, a ako je tijesto prevlažno, dodajte još malo crnog brašna.

Pokrijte krpom i ostavite da se diže sat vremena. Izvadite kruh na pobrašnjenu površinu. Lješnjake krupno nasjeckajte pa dodajte u tijesto i premijesite. Oblikujte štrucu i ostavite da se diže još pola sata.

Pećnicu zagrijte na 250C i u njoj zagrijte posudu za pečenje. Kruh stavite u posudu, poklopite i pecite 20ak minuta. Zatim otklopite, smanjite temperaturu na 220 i pecite još 25 minuta.

Izvadite iz pećnice, ohladite kruh na rešetki i poslužite s namazom po želji.

Objavljeno 02.06.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti