#Ostanidoma - fitness.com.hr webshop je tu za vas!

Slatko i savršeno: Čokoladni tart sa šumskim voćem

Image
Uz malo truda
6 osobe
30min

Ovaj tart je nastao u ekspresnom roku s vrlo malo namirnica i minimumom pečenja/kuhanja. Poslužila sam ga s coulisom (ilitiga kratko prokuhano zamrznuto voće s malo sladila) od šumskog voća. Nikakva filozofija, nikakva legendarna priča, čisti užitak!

tart

Sastojci za koru:

  • 1 + 1/4 šalice zobenog brašna (skroz sitno mljevene zobene pahuljice) (kupi OVDJE)
  • 1 šalica + 2 žlice integralnog rižinog brašna (sigurna sam da bi odlično pasalo i bademovo brašno)
  • 7 svježih datulja namočenih u vrućoj vodi (kupi OVDJE)
  • 1/2 šalice vode
  • 2 žlice kokosovog ulja (kupi OVDJE)

tart

Priprema kore:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tart,  promjera 28 cm, obložiti papirom za pečenje.
  2. Zobene pahuljice samljeti u brašno.
  3. Zobeno i rižino brašno staviti u posudu i dobro promiješati.
  4. Namočene datulje ocijediti, otkoštiti i staviti u multipraktik/blender s 1/2 šalice vode i miksati dok ne dobijete pastu od datulja. Dodati kokosovo ulje i miksati.
  5. Prebaciti mokru smjesu u suhu i rukama umijesiti u tijesto. Ako je previše suho nakon što ste dobro umijesili onda dodati još malo tekućine no imajte na umu da je ovo tijesto pomalo drugačije od uobičajenog za tart koje je dosta masno.
  6. U kalup prebaciti tijesto i rukama ravnomjerno utisnuti smjesu u kalup. Pripazite da nema pukotina.
  7. Staviti peći u zagrijanu pećnicu cca. 10 minuta. Izvaditi i pustiti da se ohladi (u kalupu).

tart

Sastojci za čokoladnu kremu:

  • 1 + 1/2 šalice kokosovog mlijeka*
  • 1 šalica kakao paste (umjesto kakao paste možete koristiti tamnu čokoladu)
  • 1/4 šalice sirupa od datulje (ili neki drugi zaslađivač)** (kupi OVDJE)
  • prstohvat soli
  • 1 žličica vanilije u prahu

*Možete kupiti konzervu kokosovog mlijeka i dobro je protresti prije upotrebe ili kupiti kokosovu kremu u tetrapaku no nju ćete teže pronaći na našem tržištu (koristila sam ovu). Bitno je da je masno kokosovo mlijeko.

**Količinu odredite prema vlastitom ukusu za slatko. Navedena količina nije jako slatka stoga probajte i dodajte više ako je to potrebno.

tart

Priprema čokoladne kreme:

  1. Staviti kokosovo mlijeko kuhati na laganu vatru. Kada zakuha maknuti s vatre.
  2. U posudu staviti kakao pastu (ili čokoladu) i sirup od datulja te preliti vrućim kokosovim mlijekom. Dobro miješati nekoliko minuta da se sastojci povežu. Smjesa će se početi stiskati.
  3. Kada se malo ohladila, kremu preliti u ohlađenu podlogu. Pažljivo kalupom lupnuti par puta na kuhinjski element kako bi balončići zraka izašli.
  4. Staviti u hladnjak na minimalno 2 sata da se ohladi i stisne.

Poslužiti ohlađeno uz coulis od šumskog voća, jagoda, borovnica ili nekog drugog bobičastog voća.

Objavljeno 29.01.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti