Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zdrava varijanta: Čokoladna puding torta s lješnjacima

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
8 osobe
30min

Čokolada, tostirani lješnjaci, kremasti puding… sve je to dio ove jednostavne, a bombastične torte.

Možeš li odoljeti? 

Sastojci za podlogu:

  • 1 šalica svježih datulja (medjool) ili suhih prethodno namočenih 
  • 1 + 1/2 šalice lješnjaka
  • 1 žlica kakaa u prahu 

Sastojci za puding:

  • 1 šalica kokosovog mlijeka
  • 1 šalica biljnog napitka/ mlijeka (koristila sam od soje)
  • 1/4 šalice javorovog sirupa (može i više ako volite slađe)
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice tapioka praha (+ 4 žlice hladne vode) 
  • 1 žličica agar agara u prahu

*1 šalica = 250 ml*

** kalup promjera 19 cm**

cokoladna torta

Priprema:

Tostirajte lješnjake, ogulite ih (koliko god možete) te pustite da se malo ohlade. Ohlađene lješnjake izmiksati s kakaom u multipraktiku. Dodati otkoštene datulje (namočene datulje prethodno ocijediti) i miksati dok ne dobijete ljepljivu smjesu. U nauljeni (ili obložen papirom za pečenje) kalup staviti smjesu za podlogu te ravnomjerno utisnuti. Staviti u hladnjak dok pripremate puding.

Kokosovo i biljno mlijeko te javorov sirup i kakao pomiješati i staviti kuhati na laganu vatru povremeno miješajući. Kada je smjesa zakuhala dodati “otopljen” prah od tapioke (prethodno pomiješati u posebnoj zdjelici prah i vodu i dobro pomiješati da se prah otopi) i agar agar te miješati.

Vrlo brzo smjesa će se stisnuti u puding. Kada se stisnula, nakon 1-2 minute zagasiti vatru te prebaciti puding u blender. Kratko izmiksati, doslovno dvije sekunde. Pripazite da ne miksate predugo!

Puding prebacite u kalup, nekoliko puta lupnite u kuhinjski element da izađu mjehurići te stavite u hladnjak na minimalno 4 sata, najbolje preko noći.

Prije serviranja pažljivo maknuti kalup te posipati kakaom u prahu i dodacima po želji (koristila sam kokosov čips, nasjeckane tostirane lješnjake, liofilizirane jagode i maline).

Uživajte u svakom zalogaju!

Objavljeno 01.12.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti