Kušajte carpaccio od tune!

Image

Bilo da je carpaccio mesni ili riblji mogla bih ga jesti svaki dan za doručak, ručak i večeru. Ja ga radim ovako kako sam dolje navela slikom i riječju, možete staviti malo pesto genovese po želji, ali za mene je to možda malo prejako jer "ubije" mi onaj izvorni blagi okus tunjevine.

Carpaccio od tunjevine

Za ovo jelo ima samo jedan jedini uvjet, a to je da meso ili riba moraju biti izuzetno svježi i radi zdravlja i radi okusa.

Sastojci:

  • 200 gr svježe tunjevine
  • 100 gr rikole
  • par chery rajčica
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • aceto balsamico

Priprema:

Zamrznutu tunjevinu ostavite samo par minuta na sobnoj temperaturi pa oštrim nožem izrežite tanke, tanke fetice.

Carpaccio od tunjevine

Stavite ih na opranu rikolu, ukrasite malim cherry rajčicama, zalijte mješavinom maslinova ulja i aceta balsamica, posolite te začinite svježim mljevenim paprom. Po vrhu narendajte "Grana padano" ili neki sličan sir (svi iz skupine parmezana).

Carpaccio od tunjevine

Carpaccio od tunjevine

U slast!

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 13.01.2010.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!