Kušajte carpaccio od tune!
Prehrana

Kušajte carpaccio od tune!

Bilo da je carpaccio mesni ili riblji mogla bih ga jesti svaki dan za doručak, ručak i večeru. Ja ga radim ovako kako sam dolje navela slikom i riječju, možete staviti malo pesto genovese po želji, ali za mene je to možda malo prejako jer "ubije" mi onaj izvorni blagi okus tunjevine.

Carpaccio od tunjevine

Za ovo jelo ima samo jedan jedini uvjet, a to je da meso ili riba moraju biti izuzetno svježi i radi zdravlja i radi okusa.

Sastojci:

  • 200 gr svježe tunjevine
  • 100 gr rikole
  • par chery rajčica
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • aceto balsamico

Priprema:

Zamrznutu tunjevinu ostavite samo par minuta na sobnoj temperaturi pa oštrim nožem izrežite tanke, tanke fetice.

Carpaccio od tunjevine

Stavite ih na opranu rikolu, ukrasite malim cherry rajčicama, zalijte mješavinom maslinova ulja i aceta balsamica, posolite te začinite svježim mljevenim paprom. Po vrhu narendajte "Grana padano" ili neki sličan sir (svi iz skupine parmezana).

Carpaccio od tunjevine

Carpaccio od tunjevine

U slast!

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Pripremite: pašteta od tune x 39
    Tuna je plava riba, iznimno nutritivno bogata, stoga je liječnici i nutricionisti preporučaju za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara. Kada vam...
  • Pripremite ukusnu morsku hranu x 6
    Morska hrana je pravi izvor vitamina i minerala za naše zdravlje. Mnogi od nas jedu losos, tunu (makar i konzerviranu), ribe, školjke a da ne znamo ni što zapravo unosimo u organizam. Jedemo jer je uk...
  • Pripremite salatu od tunjevine i bijelog graha x 6
    Zakuhajte vodu u velikom loncu. Dodajte mahune i kuhajte ih 3 min (al dente). Ocijedite ih i stavite u zdjelu ledene vode. Kad se potpuno ohlade, izvadite ih, osušite i narežite na manje komade. U zdj...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 13.01.2010
Piše:
Gastrodiva