Božićna akcija: iskoristi do 40% popusta na sve proizvode za mršavljenje!

Uljepšajte si dan s caprese pesto pizzom od palente

Image
Uz malo truda
2 osobe
30min

Kako bismo preživjeli naporan i nerijetko stresan radni tjedan, odlučili smo se za jednotjedni pizza day. Tako nam je odmah lakše (smijeh).

Iako smo istovremeno skloni izbjegavanju ugljikohidrata, pronašli smo način da tu tradiciju koliko toliko zadržimo. Neki dan odlučili smo se tako na pripremu pizze čija je podloga ni manje ni više nego od palente.

Iako smo svi bili pomalo bili skeptični prema cijelom tom zdravijem izdanju pizze, svi smo na kraju ostali poprilično iznenađeni i zadovoljni.

S nadjevom smo se malo poigrali, a vi možete isprobati ovu našu verziju ili je začiniti na svoj način. 

Sastojci:

  • 130 g palente (1 šalica)
  • 3,5 šalice vode
  • himalajska sol (kupi OVDJE)
  • 1 dl soka od rajčice
  • 250 g mozzarella sira
  • 150 g cherry rajčice
  • 3 čajne žličice pesta od bosiljka
  • par listića svježeg bosiljka
  • papar
  • maslinovo ulje

Postupak:

Skuhati palentu prema uputama na ambalaži, paziti da ne nastanu grudice.

Pripremiti posudu za pečenje, na nju staviti papir za pečenje i premazati s malo maslinovog ulja.

Kad je palenta kuhana, staviti ju na pleh i pomoću žlice jednakomjerno rasporediti u krug ili kvadrat, debljine između 1 do 2 cm. Ako je moguće, napravimo dignuti rub, kao kod običnog tijesta, kako nadjev ne bi iscurio.

Ostavite da se tako malo ohladi.

Po površini stavite nadjev kako i koliko želite.

Pizzu pecite 10 minuta na 250 stupnjeva Celzijusa. Kad je gotova, ostavite je da se malo ohladi.

Prije nego je poslužite, posipajte još preostalom mozzarellom, začinite po potrebi i dodajte par listića svježeg bosiljka.

Objavljeno 29.11.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti