
Kada imam vremena pripremiti si obrok unaprijed, za koji znam da će mi sutradan biti od velike koriste, onda je ovo jedna od opcija za koje se nerijetko odlučujem.
U pitanju je jednostavna, ali ukusna pita od sira i tikvica, koja će vam okusom zasigurno odgovarati kada na poslu ogladnite, pogotovo ako volite tikvice. Obrok je ovo koji vas neće razočarati, i na koji uvijek možete računati.
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 250 g tikvica
- 250 g svježeg sira
- 2 režnja češnjaka
- 3 jaja
- himalajska sol
- papar
- muškatni oraščić
Postupak:
Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Tikvice narežite na vrlo tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, muškatnim oraščićem i jajima.
Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte.
Smjesu sira ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko pola sata.
Objavljeno 04.06.2020.