Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Bezglutenski linzeri s džemom od maline i chia sjemenki

Image
Složeno
4 osobe
60min

Ako ste i vi među onima koji Božić ne mogu zamisliti bez linzera, imamo savršen recept za vas! Prhko tijesto koje se topi u ustima u kombinaciji s brzinskim džemom od malina nepogrešivi je odabir ove godine.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 150 g mljevenih badema
  • 150 g rižinog brašna
  • 40 g tapioka brašna/škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 g eritrita
  • naribana korica 1 limuna
  • prstohvat soli
  • 50 g agavinog sirupa
  • ekstrakt vanilije
  • 1 jaje
  • 80 g kokosovog ulja

Za džem:

  • 250 g malina (svježih ili smrznutih)
  • 40 g agava sirupa
  • 30 g chia sjemenki

Bezglutenski linzeri s džemom od maline i chia sjemenki

Priprema:

Za tijesto:

  1. Pomiješajte brašna, bademe, eritrit, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna i sol, pa im dodajte agavin sirup, ekstrakt vanilije, jaje i omekšalo kokosovo ulje.
  2. Izmiješajte kuhačom, a zatim umijesite rukama te izvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.
  3. Izrežite keksiće željene veličine i oblika (pola njih s rupom) te pecite na 175°C. Koliko dugo, ovisi o debljini tijesta i veličini keksa, ali naši su se ispekli već za 7 min.

Za džem:

  1. U lončiću zagrijte maline i sirup te kuhajte 10-ak minuta.
  2. Zatim dodajte chia sjemenke te pustite da se krčka još 2-3 minute.
  3. Maknite s vatre i pustite da se dobro ohladi.

Pečene i ohlađene keksiće spajajte džemom od malina i chie, a na kraju posipajte mljevenim eritritom.

Objavljeno 24.12.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti