Obožavamo ga! Bezglutenski banana bread

Image
Jednostavno
4 osobe
60min

Bezglutensko slatko zadovoljstvo meke i sočne unutrašnjosti te punog okusa - svima omiljeni banana bread isprobajte i u ovoj verziji od bademovog i heljdinog brašna.

Umjesto aru praha možete probati koristiti i tapioka škrob. 

banana bread

Sastojci:

banana bread

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 190°C. Pripremite dva manja (ili jedan veći) silikonski kalup za kruh veličine 20x10 cm (ili običan lim obložite papirom za pečenje).
  2. U jednoj posudi promiješajte pjenjačom bademovo i heljdino brašno, aru prah, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj posudi vilicom izdrobite banane, te dobro izmiješajte s javorovim sirupom, jajima, otopljenim i prohlađenim kokosovim uljem te vanilijom. Ove mokre sastojke možete izmiksati i u blenderu da se bolje povežu. 
  4. Mokre sastojke povežite sa suhima te dobro izmiješajte. Na kraju dodajte i sjeckane lješnjake (malo ostavite za dekoraciju). Kad se smjesa povezala, izlijte ju u kalupe za pečenje te pecite u ugrijanoj pećnici oko 40-50 minuta (ovisi o jačini Vaše pećnice). 
  5. Ukoliko je smjesa počela previše tamniti, nakon 20-30 minuta kruh pokrijte aluminijskom folijom. Za provjeru pećenosti koristite čačkalicu. 
  6. Kruh izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Režite ga i poslužite mlakog, a po želji možete ga premazati s malo bademovog ili kikiriki maslaca te posuti sa sačuvanim lješnjacima.

banana bread

Objavljeno 04.08.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
11
0
Podijeli s prijateljima!