Uživajte u svojem tijelu !
Lifestyle

Uživajte u svojem tijelu !

Samo da su vam noge duže, da vam je struk tanji, da skinete jastučiće sa butina. Eh, da još nemate celulit i nekoliko kila viska... gdje bi vam bio kraj? Kad bi ovo, kad bi ono?

Dokle ćete gledati naslovne stranice modnih časopisa i misliti da je izgled "kostura" koji hoda prosto neodoljiv? Skidate se pred partnerom u mraku, odlazite do kupaonice uvijeni u ogrtač. Ogledala i vage koje govore zaobilazite kao crne mačke na ulici.

Vječito strepite da niste dovoljno zgodni za vašeg partnera i da će uvijek gledati neku drugu na ulici. Pa ako nastavite trzati i kočiti se na svaki pogled upućen vašem tijelu, onda ga ne možete ni kriviti. Zašto se ne biste opustile?

Prelistajte neku knjigu ili časopis, gledajte portrete i radove - žene raznoraznih oblina koje poziraju na plažama i prosto uživaju u svome tijelu. Da li biste to mogli biti i vi?

Volite Mars čokoladice, ali vam nova dijeta to ne dozvoljava. Počastite se čokoladicom iako to nije po propisu, uživajte u njoj i osjećat ćete se divno i opušteno- zadovoljno. Pijte vodu i svuda je sa sobom nosite.

Nemate vremena za vježbe, aerobik ili plivanje. Nije da nemate vremena nego vam se ne ide. Nađite društvo i upišite se što prije, nikada nije kasno.

Nemojte sada prestati jesti, nego prestanite jesti ispred televizora. Najviše ćete pojesti za kratko vrijeme i ništa nećete primjetiti. Dok samo jedan film traje, vi možete pojesti skoro dva vaša obroka, i zato se čuvajte gledanja televizijskog programa i hrane u isto vrijeme.

Sviđa vam se Madonna ili J. Lopez? Umjesto što ih samo gledate u spotovima i divite im se - približite im se. Neka vam one budu prijeko potrebna motivacija i neka vam njihov izgled da snagu da se potrudite oko sebe.

Nije teško. Njihove slike okačite na frižider, nabavite još jedno ogledalo i stavite ga i u spavaću sobu da biste se mogli gledati tokom cijelog dana, pa čak i ujutro dok prolazite pored njega u donjem rublju. Vidite kako stvarno izgledate. Jedno je gledati se u zimskoj odijeći i pravdati se gomilom slojeva na sebi, a drugo ugledati se u donjem rublju. Budite iskreni.

Igrajte. Eksperimentirajte sa svojim tijelom i ne štedite ga suviše, jer ćete u starosti imati za to vremena na pretek. Krećite se, potrčite za nekim, idite uz stepenice ili šetajte po gradu u visokim potpeticama. Budite ženstveni i nosite vaše kilograme sa mačkastim hodom. Uživajte u tome što ste žensko i što nosite suknju.

Za početak prihvatite vaše tijelo onakvo kakvo je. Ukoliko ste uporni u želji da ga promijenite, ne nadajte se da će se to desiti preko noći. Laganim, ali sigurnim korakom idite ka cilju, a u tome vam ne mogu pomoći kupus ili jogurt dijete, koje, po navodima, za tjedan dana skidaju 3-5 kilograma.

Do proljeća se stvari mogu promijeniti i jedan konfekcijski broj smanjiti samo ako se vi potrudite i zavolite svoje tijelo.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Striptiz fitness za seksi obline x 2
    S kao prirodni oblik ženskog tijela, S kao senzualnost, S kao seksepilnost, S kao snaga, S kao samopouzdanje. S faktor je novi revolucionarni oblik fitnesa namijenjen isključivo ženama. Sjedinjujući j...
  • Pripremite tijelo i duh za sami vrhunac ljeta ! x 7
    Ukoliko to niste obavili u proljeće, započnite s pročišćavanjem organizma. Ako ste započeli, ali niste sve proveli do kraja, ovo je najbolje vrijeme za to. Držite li se 'rituala', samo nastavite tako,...
  • Vrućine dolaze - savjeti za lakši korak ! x 2
    Zbog vrućine vaše su noge sklone otečenosti i težini. Ali, to ne znači da se s tim morate pomiriti. Naš mini vodič pomoći će vam da noge ostanu u dobroj formi. Napete, čvrste, ali prije svega lagane: ...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 17.10.2006
Piše: