VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Kako koži nakon ljeta vratiti elastičnost i sjaj?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Sa zadnjim danima i tjednima ljeta, vrijeme je da kožu krenete tretirati kako biste je oporavili od izlaganja suncu i moru.

more

Što sunce čini vašoj koži?

Godišnji odmori su iza nas, odmorni smo i spremni za nove radne pobjede. No, naša koža je u potpuno suprotnom stanju nakon tjedana i tjedana izloženosti jako suncu, moru, vjetru i klima uređajima. Koža nam je umorna i oštećena.

Tijekom ljeta, koža je zadebljana od sunca i njegovih štetnih utjecaja. U ovom trenutku koži je više od svega potrebna vlažnost. Osim toga, izlaganje UV zrakama odgovorno je za stvaranje slobodnih radikala u koži, a kolagenska vlakna koja daju koži elastičnost su padu. 

Posebno tijekom ljetnih mjeseci, mnogi na koži zamjećuju manje ili veće mrlje tamnije boje koje izgledaju kao pjege, a uzrokovane su UV zračenjem.

more

Primjerena njega nakon ljeta

Generalno, kožu biste trebali njegova tijekom cijele godine. No, posebnu pozornost važno je posvetiti joj nakon ljetnih godišnjih odmora. Ukoliko nećete posjetit kozmetičara koji će se pobrinuti da vašoj koži nakon ljeta vrati sjaj i zdravlje, tretmane provedite sami.

more

Piling koži vraća sjaj

Prije svega, s kože treba maknuti sloj mrtvih stanica. U ovom slučaju, najbolji su različiti biljni pilinzi, pilinzi voćnim kiselinama ili čak mikro-dermoabrazija koje će vam učiniti stručna osoba. Ukoliko niste u mogućnosti otići na tretman kod profesionalca, nešto manje učinkovito, ali kožu će od mrtvih stanica očistiti i piling učinjen kod kuće, čime ćete koži vratiti svježinu i sjaj.

Piling, koji god učinite, stimulira protok krvi, a time i regeneraciju kože. Nakon učinjenog pilinga, koža je vrlo osjetljiva i sastojci koje nanesete na nju će se puno bolje apsorbirati. U ovom trenu vrlo je važno kožu dobro navlažiti.

Proizvodi s hidratantnim sastojcima, kao što su hijaluronska kiselina, aloe vera, alantoin, kao i alginati su savršeni. Tzv. hidratacijski pojačivači su idealni za brzi učinak skrbi: visoko koncentrirani serumi ili ampule.

tusiranje

Vratite koži vlažnost

Iako rijetko o tome razmišljamo, ali trebali bismo imati na umu da naša koža stalno gubi vlažnost tijekom toplih i sunčanih mjeseci. No to ne znači da u ovom slučaju vrijedi pravilo „više je više“ pa da kožu trebate prečesto mazati premasni i vrlo bogatim proizvodima.

One često djeluju samo površno i ne prodiru u dublje dijelove kože. Iako ćete na prvu imati osjećaj da ste kožu nahranili, sa sljedećim tuširanjem, većinu sastojaka ćete sprati, pa time održivi učinak takvih preparata nema jamstvo.

Radije birajte preparate koji na sebe vežu i hrane važnost. Za najbolje rezultate preporuča se jednom tjedno primjenjivati intenzivnu hidratantnu masku.

koya

Smanjite hiperpigmentaciju

Za suzbijanje pigmentnih mrlja koji se nazivaju hiperpigmentacija, trebalo bi koristiti kreme koje imaju izbjeljujući učinak. One imaju klasične sastojke kao što su vitamin C, salicilna kiselina, arbutin i sl.

Osim njih, među sastojcima ovih proizvoda nalazimo biljne komplekse dobivene iz ekstrakta lista masline, askorbil glukozid i cink PCA (ili sol l-pirolidon karboksilata)  koji imaju isto djelovanje.

Savjetuje se tijekom korištenja ovih proizvoda izbjegavati direktno izlaganje suncu te ih koristiti redovito u trajanju od najmanje 3 mjeseca.

Ovo je jedini način da se koža oporavi maksimalno i najbolje moguće te da se rastvoti višak melanina koji uzrokuje hiperpigmentaciju.

Objavljeno 01.09.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!