Velika akcija: do 30% popusta na najpopularnije kardio fitness sprave

Vodič za kupovinu malih masažnih pomagala

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovine

Sve proizvode za ostvarenje svojih fitness ciljeva pronađi u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu (Vrbani, Središće)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Prednosti masaže su nepobitne, no ponekad nam je odlazak na masažu nedostupan, a kupovina masažne fotelje financijski prevelik zalogaj. No, ni tada ne treba gubiti masažu – na tržištu je dostupan ogroman dijapazon malih masažnih pomagala koja učinkovito mogu pomoći u samomasaži, a cijena im je jako prihvatljiva.

U nastavku se upoznajte s najčešće korištenim malim masažnim pomagalima koje biste svakako trebali imati u vlastitom domu i redovno se masirati. Već sa samo 5-10 minuta na dan, napravit ćete puno dobroga za svoje mišiće, opustiti ih i omogućiti im bolji oporavak i regeneraciju.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Najčešće korištena masažna pomagala su:

  • Foam rolleri
  • Masažne loptice
  • Masažni roleri
  • Masažne podloge i polulopte
  • Masažni pištolji

1. Foam rolleri

roler

Najčešće korišten rekvizit za samomasažu svakako je foam roller. O njemu smo pisali jako puno članaka, a veliki vodiš za kupovinu foam rollera pregledajte na linku: Vodič za kupovinu foam rollera.

Iz velike ponude Fitness.com.hr webshopa ističemo najbolje foam rollere prema našem izboru kako slijedi:

2. Masažne loptice

loptica

Uz foam rollere, među najtraženijim, ali i veličinom najpraktičnijim malim masažnim pomagalima svakako su masažne loptice. Korištenje masažnih loptica učinkovit je način za smanjiti bolove u mišićima, napetost i stezanje, a također povećati protok krvi. Bilo da tražite samomasažu ili trigger-point terapiju ili miofascijalno opuštanje,  masažna loptica može vam pomoći na mnogo načina.

Korištenje masažnih loptica idealno je za područje vrata, gornjeg ili središnjeg dijela kralježnice, ramena, fleksora kuka, IT banda, gluteusa, mišića stražnje strane natkoljenice, listova ili stopala.

Prednost masažnih loptica pred foam rollerima je njihova veličina i oblik čime postaju primjenjiviji na pregibima i manjim područjima do kojih je foam rollerom nemoguće ili jako teško doseći.

U ponudi su masažne loptice ravnih ili nazubljenih površina, te jednostruke i dvostruke (tzv. peanut oblik). Korištenje masažnih loptica je jednostavno, radi se samo pritisak ili rolanje loptice po bolnom mjestu ili području.

Iz ponude Fitness.com.hr webshopa ističemo najbolje masažne loptice prema našem izboru kako slijedi:

3. Masažni roleri

masažni roler

Masažni roleri su jednostavni rekviziti za masažu koji se sastoje od osovine i valjaka, koji idu u rasponu od par valjaka do preko 10. Valjci imaju po sebi izbočine koje dodatno stvaraju pritisak na površinu po kojoj se masaža provodi.

Radi se o rekvizitu koji možete koristiti samostalno za noge i prednju stranu tijela, dok će vam za leđa dobro doći pomoć druge osobe. Masažni roleri su najčešće od drva i metala ili od neke vrste jako čvrste plastike.

Iz ponude Fitness.com.hr webshopa ističemo najbolje masažne rolere prema našem izboru kako slijedi:

4. Masažne podloge i polulopte

podloga

Masažne podloge su dizajnirane tako da po svojoj površini imaju niz krugova, šiljaka, kamenčića ili drugih oblika koji stvaraju akupresurni pritisak prilikom hodanja ili ležanja po toj podlozi. Smatra se da se akupresurom mogu smanjiti glavobolje, bolovi u vratu i leđima, opustiti ukrućeni mišići, ali i smanjiti stres i napetost te pomoći u tretiranju insomnije.

Istovremeno, masažne polulopte su idealno dizajnirane za masažu stopala, a upravo su stopala mjesto na kojem se nalazi niz akupresurnih točaka čijim pritiskanjem se smanjuju bolovi po različitim dijelovima tijela. 

Po masažnoj podlozi može se hodati, ali i ležati na njoj na svim stranama tijela. Masažne polulopte idealne su za masažu stopala. 

Iz ponude Fitness.com.hr webshopa ističemo najbolju masažnu podlogu i poluloptu prema našem izboru kako slijedi:

5. Masažni pištolji

pistolj

Masažni pištolj je praktični, bežični uređaj koji radi na principu udaraca, odnosno vibracijske terapije. Radi se o ponavljajućim i laganim udarcima glave masažnog pištolja kojima se postiže povećanje cirkulacije, smanjenje mišićne ukočenosti, a korisnici ističu i osjećaj ugode tijekom masaže, ali i pomoć u borbi protiv celulita.

Više o masažnom pištolju, načinu korištenja i iskustvima korisnika, pročitajte na linku: Recenzija proizvoda: Masažni pištolj - pomaže u oporavku, ali i borbi protiv celulita!

Iz ponude Fitness.com.hr webshopa ističemo najbolji masažni pištolj prema našem izboru kako slijedi:

Zaključak

Bez obzira za koje se malo masažno pomagalo odlučite, njegovi će učinci biti vidljivi ako se budete redovito masirali, a ne čekali da se razviju nepodnošljivi i kronični bolovi.

Mala masažna pomagala su cjenovno prihvatljivo rješenje koje vam na jednostavan i brz način pomaže riješiti se bolova, otpustiti napetost i ubrzati oporavak pa su svakako "must have" artikl za svakog ozbiljnijeg vježbača.

Objavljeno 26.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!